Menu

3 apps om je scheiding makkelijker te maken

scheiding apps

Wat een rare titel zul je ongetwijfeld gedacht hebben en daar moet ik je gelijk in geven. Toch is het echt zo. Tenminste, als je het hebt over een stukje informatie, communicatie en planning rondom scheiden en gescheiden zijn.

 Normaal gesproken wordt er juist altijd gezegd dat als je goed en open wilt communiceren, de telefoon of smartphone daar niet voor moet gebruiken. Die wijsheid staat nog steeds, maar toch zijn er bepaalde apps die je leven voor of na een scheiding makkelijker kunnen maken. We geven hieronder enkele voorbeelden.

  1. Scheidingsapp

Dit is de eerste app in Nederland die alle informatie en documenten over scheiden en mediation op ieder moment van de dag, op elke plek via je telefoon inzichtelijk maakt. Zo kun je ook een mediator in de buurt zoeken, een scheidingsplan en ouderschapsplan opstellen, verschillende tests doen en tips of boeken bekijken. De app bevat dus een informatieve en een interactieve kant, waarin je je belangrijke documenten ook kunt toevoegen en is voor zowel Android als iOS te downloaden.

  1. Heppee

Deze app vergemakkelijkt het leven van kinderen en hun gescheiden ouders makkelijk door ondersteuning te bieden bij de planning en communicatie tussen de 3 partijen. De app is er in 2 varianten Heppee en HeppeeKids. De “normale” versie is er voor de ouders en laat je bij co-ouderschap gemakkelijk de agenda op elkaar afstemmen en belangrijke gebeurtenissen op een tijdlijn te plannen. Ook is het mogelijk om die gebeurtenissen terug te kijken en te versterken met foto’s die toegevoegd kunnen worden.

HeppeeKids is er voor de kinderen en is natuurlijk gekoppeld aan de Heppee app voor ouders. Ook deze app biedt een tijdlijn waarop ze ook die leuke gebeurtenissen kunnen terugkijken met foto’s. Ook wordt er bijvoorbeeld afgeteld naar het moment dat ze weer naar pappa of mamma gaan.

  1. Scheiden Vertel!

Deze app is feitelijk een digitale, dagelijkse scheurkalender met allerlei wijsheden, berichten en tips voor mensen die een scheiding overwegen, er middenin zitten of al achter de rug hebben. De app zorgt ervoor dat je soms wat beter kunt relativeren, laat je lachen of zorgt ervoor dat je je gesteund voelt.

4 van de 5 mensen heeft tegenwoordig een smartphone en kan dus gebruik maken van bovenstaande manieren om informatie in te winnen, te plannen en organiseren of om gewoon steun te vinden, mochten ze daar behoefte aan hebben.

 

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 + een =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.