Menu

4 tips voor het bezichtigen van een nieuwe woonruimte na scheiding

Er zijn veel dingen die je moet regelen bij een scheiding. Eén daarvan is het zoeken naar een nieuwe woonruimte. Alleen is een goede woning vinden makkelijker gezegd dan gedaan. Met deze 4 tips weet je precies waar je op moet letten bij het bezichtigen van een nieuwe woning.

 Nieuwestap.nl 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tip 1: Maak een wensenlijst

Als je een nieuwe woning zoekt, bekijk je waarschijnlijk niet maar één woning maar meerdere. Het kost je best veel tijd om al die woningen te bekijken. Om hier tijd op de besparen is het handig om een wensenlijst te maken met de dingen die jij echt belangrijk vindt. Denk bijvoorbeeld aan het aantal kamers, het type woning en het oppervlak. Met een lijst voorkom je dat je te veel tijd in woningen steekt die niet voldoen aan jouw wensen.

Tip 2: Verken de buurt

Na een scheiding blijf je misschien niet in dezelfde buurt wonen. Daarom is het handig dat je rustig door de wijk loopt om te kijken of deze je bevalt. Kijk ondertussen wat voor voorzieningen er allemaal in de buurt zijn. Zijn er bijvoorbeeld winkels en andere handige voorzieningen zoals een postkantoor in de buurt? Als je kinderen hebt, is het ook handig om te kijken of er speeltuinen en scholen zijn. Het is ook handig om te kijken wat voor een mensen er wonen. Probeer een beeld te schetsen door naar hun woningen te kijken. Een andere optie is om aan de makelaar te vragen of hij of zij meer weet over de buurten mensen.

Tip 3: Let op de details

Na een snel rondje door de woning maak je er nog één, maar dit keer let je op de details. Neem rustig de tijd om alle kamers te bekijken en let bijvoorbeeld op de afwerkingen van zowel de ramen als deuren. Controleer ook alle kamers op beschadigingen en vochtplekken. Zie je dat er iets mis is? Vraag de makelaar wat de oorzaak daarvan is, hij of zij is namelijk verplicht om daar antwoord op te geven. Vergeet niet de makelaar ook te vragen over de conditie van dingen die je niet ziet, zoals de fundering.

Tip 4: Check de buitenkant van de woning

Als je klaar bent met de binnenkant, bekijk je de buitenkant van de woning. Controleer of het dak en buitenmuren geen beschadigingen hebben. Door hier goed op te letten voorkom je dat je na de aankoop misschien een nieuw dak moet aanschaffen of bijvoorbeeld de gevel moet impregneren. Als er een tuin is, is het handig om daar een rondje te lopen. Kijk goed naar de staat van de tuin en of er veel aan moet doen.

 

 

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


4 × acht =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.