Menu

Aanrader: Het boek “Ouders en Co”

co ouders en gescheiden

co ouders en gescheiden

We kwamen het boek Ouders en Co tegen. Dit boek is een absolute aanrader voor ouders die erover nadenken om te gaan co-ouderen of die het al doen. Vera Schilperoort is de schrijfster van het boek. Zij liep een aantal jaar geleden tegen de volgende vragen aan:

Wat houdt co-ouderschap eigenlijk in? Welk commitment ga je aan? Waarom besloten ze voor co-ouderschap na hun scheiding en hoe vullen zij dit in?

Om antwoorden te krijgen interviewde zij tal van co-ouders, sommigen als enige ouder, anderen als voormalig gezin, waardoor hun situatie terugkijkend vanuit diverse hoeken wordt belicht. Met de verhalen van de kinderen als een spiegel die we onszelf als ouders kunnen voorhouden: is dat waarvan we denken dat we het goed doen, ook goed voor de kinderen? En is dat wat we als ouders doormaken voor de kinderen even ingrijpend als voor onszelf of juist niet?

Het boek is bedoeld voor potentiële co-ouders en stellen die al co-ouder zijn om te leren van elkaars ervaringen of een ieder die geïnteresseerd is in dit onderwerp. Bestel hier het boek Ouders en Co.

Naast het boek ontwikkelde Vera Schilperoort een platform voor co-ouders en hun kinderen. Discussieer online mee over relevante onderwerpen op www.co-ouderschap.com. Daar vind je ook interessante informatie en beantwoordt Vera je vragen of speelt deze door naar deskundigen.

 

 

 

 

 

 

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 7 = veertien
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.