Menu

Administratieve rompslomp bij de verhuizing

verhuizen na de scheiding

verhuizen na de scheiding

Ze woonden nog maar twee jaar op hun nieuwe adres toen Bianca’s man aankondigde haar te verlaten. Vanaf dat moment sliep hij op zolder en Bianca lag te piekeren wat er allemaal op haar af kwam. Hij zorgde altijd dat alles geregeld was, dat moest ze nu allemaal zelf oppakken.

Hoe langer ze erover nadenkt hoe meer zaken er op haar af komen. Hij deed altijd de administratie, de bankzaken en de verzekeringen. Nu moet Bianca dat zelf regelen. Waar moet ze beginnen. Hoe zit het met gezamenlijke contracten en abonnementen.

Na veel overleg hebben ze besloten dat Bianca een andere huis gaat zoeken. Het is niet makkelijk om een leuke woning voor je alleen te vinden. Dus heeft ze besloten eerst een tijdelijk onderkomen te huren.

Nu de administratieve rompslomp. Wat moet meeverhuizen en wat blijft op het oude adres lopen. Hij regelde al die zaken altijd. Wie-o-wie kan me helpen?

Even speuren op internet levert voor Bianca een handige service op. De verhuisservice van Verhuisvriend.nl. “Alle adreswijzigingen op een plek geregeld”. De “nieuwe” vriend regelt adreswijzigingen, opzeggingen en aanmeldingen. Precies wat Bianca nodig heeft.

Omdat ze in de hectische tijd van de scheiding best wat overzicht is het heel fijn dat dit overzicht haar gegeven wordt. Ze zegt zaken op die ze niet meer nodig heeft en meldt zich aan voor een leuk vrouwenblad. Daarnaast stuurt ze verhuisberichten naar alle instanties die haar in het klantenbestand hebben staan. De verhuisservice geeft haar rust.

Gelukkig worden alle verhuisberichten, opzeggingen en aanmeldingen stuk voor stuk bevestigd. Anders zou Bianca helemaal niet meer weten wat ze wel of niet geregeld heeft. Al met al dus een goede ondersteuning van haar nieuwe verhuisvriend.

Deze blog verscheen eerder in november 2012.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vijf + = 6
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.