Menu

Administratieve rompslomp bij de verhuizing

verhuizen na de scheiding

verhuizen na de scheiding

Ze woonden nog maar twee jaar op hun nieuwe adres toen Bianca’s man aankondigde haar te verlaten. Vanaf dat moment sliep hij op zolder en Bianca lag te piekeren wat er allemaal op haar af kwam. Hij zorgde altijd dat alles geregeld was, dat moest ze nu allemaal zelf oppakken.

Hoe langer ze erover nadenkt hoe meer zaken er op haar af komen. Hij deed altijd de administratie, de bankzaken en de verzekeringen. Nu moet Bianca dat zelf regelen. Waar moet ze beginnen. Hoe zit het met gezamenlijke contracten en abonnementen.

Na veel overleg hebben ze besloten dat Bianca een andere huis gaat zoeken. Het is niet makkelijk om een leuke woning voor je alleen te vinden. Dus heeft ze besloten eerst een tijdelijk onderkomen te huren.

Nu de administratieve rompslomp. Wat moet meeverhuizen en wat blijft op het oude adres lopen. Hij regelde al die zaken altijd. Wie-o-wie kan me helpen?

Even speuren op internet levert voor Bianca een handige service op. De verhuisservice van Verhuisvriend.nl. “Alle adreswijzigingen op een plek geregeld”. De “nieuwe” vriend regelt adreswijzigingen, opzeggingen en aanmeldingen. Precies wat Bianca nodig heeft.

Omdat ze in de hectische tijd van de scheiding best wat overzicht is het heel fijn dat dit overzicht haar gegeven wordt. Ze zegt zaken op die ze niet meer nodig heeft en meldt zich aan voor een leuk vrouwenblad. Daarnaast stuurt ze verhuisberichten naar alle instanties die haar in het klantenbestand hebben staan. De verhuisservice geeft haar rust.

Gelukkig worden alle verhuisberichten, opzeggingen en aanmeldingen stuk voor stuk bevestigd. Anders zou Bianca helemaal niet meer weten wat ze wel of niet geregeld heeft. Al met al dus een goede ondersteuning van haar nieuwe verhuisvriend.

Deze blog verscheen eerder in november 2012.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


5 + = negen

Vlog

Op zondag 22 april wordt Binnenstebuiten uitgezonden De scheiding van haar ouders levert fikse onrust op voor Emma, en dat kan ze er nou net niet bij hebben want ze staat op het punt om Nederlands kampioen schieten te worden. Als ze in haar dagboek haar gevoelens op een rijtje zet, levert dat een verrassend Lees verder >

pubermeisje met gescheiden ouders
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.

Download de Gratis Checklist Scheiden en maak je scheiding overzichtelijk