Menu

Advocaat van de Duivel, slim en efficiënt scheiden

Iris Brik FFP

Als ik mensen vertel dat ik een stappenplan heb geschreven hoe je slim en efficiënt kunt scheiden, krijg ik steevast als reactie”: ‘Jeetje, ik had zo’n boek jaren eerder moeten hebben, toen ik zelf ging scheiden’. Voor mij is dit een bevestiging dat mijn boek hard nodig is en ook de reden dat ik het heb geschreven.

Scheiden is financiële planning

Er is heel veel informatie op het internet te vinden, zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. En in een scheidingssituatie is dat het laatste wat je wil, nog meer chaos. De informatie zou je juist op een constructieve wijze door het scheidingsproces moeten loodsen maar dikwijls raak je alleen maar meer verward. Niet in de laatste plaats omdat je niet kunt overzien tot welke gevolgen bepaalde beslissingen in financieel, fiscaal en juridisch opzicht kunnen leiden. Want geloof mij, echtscheiding is financiële planning op en top!

… maar ook emotie

Ook wil ik je ervoor behoeden dat je in een vechtscheiding verwikkeld raakt. Vaak zijn jullie nog wel in staat om tot afspraken over de kinderen en de financiën te komen, maar verandert de situatie zodra een van de twee naar een advocaat stapt die vervolgens onrealistische eisen gaat stellen waardoor de ander direct in de verdediging schiet (lees tot de tegenaanval overgaat).

Maar scheiden is ook emotie. Daarom heb ik de nodige luchtigheid in het boek gebracht. Naast tweehonderd bladzijden met stappenplannen, adviezen en tips vind je zo’n zestig bladzijden met verhalen over relatievalkuilen, anekdotes, quotes en cartoons. Zodat je  tussen de regels door hopelijk ook zo nu en dan kunt lachen. Want een ding is zeker, na regen komt ook weer een keer zonneschijn!

Onderstaand een paar van de vele tips uit mijn boek:

Tip!

Stap niet gelijk naar een advocaat. Een eerste stap is om je financiële situatie inzichtelijk te krijgen, zodat je weet welke mogelijkheden je wel en niet hebt in de nieuwe situatie.

Advocaten zijn geen financieel specialisten, dus laat ze niet op jouw kosten studeren!

Tip!

Zelfs als je geen vermogen op de bank hebt staan om je partner uit te kopen is het mogelijk de woning met hypotheek op je naam te krijgen. Door financieel inzicht en creatief gebruik van de regels is er meer mogelijk dan je denkt!

Tip!

De kindregelingen zijn vanaf 2015 aanzienlijk beperkt. Door slim gebruik te maken van de regels kun je bij twee of meer kinderen het maximale uit de regelingen halen.

Iris Brik FFP

Iris Brik FFP (1964) is oprichter/eigenaar van Fine Tuning Personal Finance. Haar praktijk in onafhankelijk financiële planning en estate planning, is onder meer gespecialiseerd in de advisering/begeleiding van cliënten bij scheiden en overlijden.

Bestel nu het boek Advocaat van de Duivel of  De financiële schijf van 5.  Kies in het veld ‘via wie bent u bij ons terecht gekomen’, voor; via Nieuwe Stap bestelcode 100464.

financiele gevolgen echtscheiding nabestaandenpensioen ouderdomspensioen scheiding

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


6 + drie =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos geeft in deze vlog 3 tips om je scheiding iets makkelijker te maken. In januari besluiten er relatief veel stellen om uit elkaar te gaan. Dit is een aantal jaar geleden ook bij Roos gebeurd. Zij weet hoe het voelt en wat er op je af komt. Met deze tips wordt deze nare periode Lees verder > 3 tips om je scheiding makkelijker te maken
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.