Menu

Afwijzing

James Jordan/Flickr

Als je de drempel overstapt om hulp te vragen, is dat heel wat.

Als je vervolgens geen gehoor krijgt, is dat ook heel wat.

Als je kind naar je hand reikt en je ziet het niet.

Als je kind je om hulp vraagt en je beantwoordt dit niet.

Als je kind zich ‘vervelend gedraagt’ en je herkent de vraag niet.

Afwijzing is een vreselijk gevoel; het niet gezien en/of gehoord voelen, kan uiteindelijk leiden tot de conclusie er niet bij te horen en/of niet de moeite waard zijn. De gevolgen laten zich raden… Maar ook als volwassenen kennen we allemaal in meer of mindere mate het fenomeen afwijzing, er niet bij horen, er niet toe doen, buiten gesloten worden… En ook voor een volwassene blijft dit een naar gevoel.

Als je van dit gevoel af wilt, zoek dan naar de mogelijkheden en alternatieven die je hebt om dingen anders, op een ander moment, of op een andere toon te zeggen of te doen en je zult merken dat je ook een andere reactie krijgt! En als je er dan nog niet uitkomt of er niets verandert in jouw situatie en gevoel, schakel dan een hulpbron in.

[ Hulpbronnen zijn er overal en in overvloed, maar je moet ze dan wel (willen) zien. Een paar voorbeelden zijn: eerdere ervaringen waarin het wel werkte, vrienden of familie die je tips kunnen geven, internet/google/forums, professionele hulp.]

En als het gaat om kinderen, bijvoorbeeld je eigen kinderen, weet dan dat jij een hulpbron bent voor hen. Dit mag een kind ook van zijn ouders verwachten! En je mag jezelf nu ook rustig de vraag stellen of je dit ook daadwerkelijk voor ze bent. Zorg ervoor dat een kind zich veilig en vertrouwd voelt, dat je de geborgenheid geeft die hij/zij nodig heeft. Laat ze weten dat ze erbij horen, ertoe doen en dat je van ze houdt!

En als jij dat nog niet zo makkelijk vindt als ouder, schakel dan een hulpbron in…

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


6 − = vijf
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.