Menu

Agenda’s bijhouden is vrouwenwerk! Stiefmoeder Kim blogt

6 reacties
agenda

Natuurlijk zijn er altijd de uitzonderingen, maar als ik het zo bij mijn vriendinnen pols en zeker in mijn eigen gezin zie, dan zijn het toch echt de vrouwen die de agenda’s beheren.

Plannen, vooruitkijken en belangrijke dagen onthouden, iets wat zeker ook in een samengesteld gezin erg belangrijk is.

En iets waar vriendlief zeker geen talent in is.

Mijn vriend heeft met zijn ex een goede en vaste omgangsregeling voor de kids.

Elke week zijn ze een paar dagen bij de één en een paar dagen bij de ander.

Maar je blijft altijd van die dagen hebben dat er toch hier en daar geschoven moet worden en ook de vakanties worden elk half jaar verdeeld.

En met dat soort dagen en planningen is dat ontbreken van agenda-beheersing bij mannen en in het bijzonder bij vriendlief een grote tekortkoming.

Omdat de mama van de kids het niet ziet zitten om met mij ook maar enigszins te communiceren werden data doorgenomen en vastgezet tijdens telefoongesprekken.

Op zich logisch natuurlijk, maar is ons geval bleek dat gigantisch mis te gaan.

Met als gevolg, de pieken van de vechtscheiding. Want hij was toch weer afspraken vergeten, dubbel gepland of gerekend op kinderen terwijl ze er toch niet waren.

Kortom, dit moest toch echt anders. Maar hoe?!

Precies, dat ene medium waarin de één iets anders leest dan hoe de ander bedoelde, de email.

Via de email kunnen we er samen voor gaan zitten met de agenda’s open en dagen inplannen zonder dat er afspraken overlapten of verjaardagen werden vergeten.

Data gingen heen en weer en we kwamen we tot een manier van communiceren waarbij in ieder geval goede afspraken werden gemaakt die ook klopten en nagekomen konden worden.

Ideaal? Verre van! Want het heen en weer steggelen van soms 1 dag daar moeten soms wel 4/5 e-mails overheen gaan, maar het is een begin.

Ik begrijp dat mama bij het plannen van de agenda van hun kids zit te wachten op de, in haar ogen bemoeizuchtige, stiefmoeder.  Maar om echt zekerheid te hebben over de planning, data en belangrijke afspraken en verjaardagen, lijkt het mij, in het belang van de kids, misschien toch eens het proberen waard dit met haar (indien de relatie dit toelaat natuurlijk) af te stemmen…

Want echt… Agenda’s bijhouden is vrouwenwerk!

Ik ben Kim, 33 jaar en heb een relatie met een ontzettend lieve man en vader van 4 kinderen (3 meiden en 1 jongen) waarvan er twee parttime bij ons wonen. Ik schrijf over mijn (soms moeilijke) rol als stiefmoeder.

REACTIES

M.E. - 24 apr 2017

Ja en ook nee: ik heb als moeder ook te maken met ex en vriendin. Maar wat ik afspreek met ex is afspraak: zijn verantwoordelijkheid om dat met vriendin te delen. Tbh: jij bent een relatie gestart met een man met nog minderjarige kinderen: die gaan gewoon voor. (Geldt overigens ook voor mijn vriend) Als vriendin van ex een surprise weekend wil organiseren voor ex dan vind ik het prima als ze dat met mij afstemt maar verder gaat de afstemming tussen mij en ex. Ex is n grote jongen dus die leert t maar. Wat jij wil is vragen om ellende.

Amsterdam - Brabant - 24 apr 2017

M.E heeft groot gelijk met haar reactie. De afspraken over de kinderen gaan tussen de vader en de moeder , en NIET met de stiefvader of stiefmoeder . De vriend van kim heeft minderjarige kinderen , daar heb je als stiefouder niets, maar dan ook niets over te zeggen met het maken van afspraken ! Kim vraagt idd om problemen met hetgeen zij wil. En aangezien ik al een naam heb binnen NIEUWE STAP zal ik wel aangevallen worden ipv M.E...... Het zij zo :)

Eline - 25 apr 2017

Je kunt als vriendin van papa hooguit sturen, hem aansporen dingen goed te noteren. Maar bemoei je inderdaad niet met de planning die de ouders van de kinderen onderling rond moeten krijgen. Ik zou er jeuk van krijgen als moeder, als zijn vriendin zich ermee bezig gaat houden. Hij leert het maar, zoals hierboven is gezegd. Amsterdam-Brabant, wat jammer dat je die laatste opmerking eraan toevoegt. Is echt nergens voor nodig.

Amsterdam - Brabant - 25 apr 2017

Eline , ik had mijn laatste opnerking achterwege kunnen laten , echter is het wel de realiteit . Als je eenmaal een naam hebt raak je die niet snel kwijt . Verder zie ik nog steeds vrijwel alleen vrouwen reageren op de blogs , en jullie zijn wellicht wat vergevingsgezinde na een pijnlijke scheiding . Wat ik vooral wilde aangeven is dat stiefouders zich vaak veel en veel teveel bemoeien met de kinderen , er is niets irritanter als een stiefouder die zich met de planning etc bemoeien . En het is al helemaal geen vrouwen ding alleen het regelen van agenda's .

Kim - 25 apr 2017

Dank allen voor jullie reactie. Beste M.E. Ik ben het ook zeker met je eens, het is de eigen verantwoordelijkheid van je ex om de afspraken over jullie kinderen na te komen. Bij ons lopen de 'basis' afspraken ook gewoon tussen de ouders. Ik heb het dus niet over omgangsregelingen, voedingspatronen of bijv schoolafspraken. Maar meer de afwijkende uitjes/afspraken. Bijvoorbeeld wanneer de mama van zijn kids zeker wil zijn dat een afwijkende afspraak voor haar echt door gaat en ver vooruit gepland moet worden dan loopt dat het makkelijkste via mij en voorkomt teleurstellingen bij haar en kids omdat mijn vriend niet vooruit denkt. Dat heeft hij in hun relatie ook nooit gedaan en zijn vrouwen nou eenmaal beter in, uitzonderingen zeker daar gelaten natuurlijk ?. Dus als er bijvoorbeeld een uitje gepland wordt door moeder in ons weekend dat het niet net gelijk valt met een (afgesproken) verjaardagspartijtje van een neefje van de kids waar ze ook graag heen willen. Blijft ook nog steeds staan dat de communicatie daar tegen bestand moet zijn natuurlijk. Maar vrouwen kunnen van elkaars talenten gebruik maken ten behoeve van zichzelf en de kids vind ik en voorkomt in ons geval zeker teleurstellingen of onnodige keuzes. En Amsterdam - Brabant, je mag altijd reageren. Ieder reageert vanuit zijn eigen ervaring en emotie, waar we van elkaar kunnen leren. Jouw mening dat stiefouders NIETS te maken hebben met afspraken tussen ouders ben ik deels met je eens. Wij vormen al weer een hele tijd een gezin en mijn stiefkids willen ook bijvoorbeeld graag op mijn verjaardag komen of mee naar de camping met mijn ouders. Dan heb je toch wel degelijk met elkaar te maken en kun je, wanneer beiden ervoor open kunnen staan, dus beter 1 op 1 afspraken maken. Zowieso met kids ook aan de stiefouderkant heb je te maken bijvoorbeeld met een dubbele agenda voor de vakanties. Mijn ervaringen daarin bij mij en in mijn omgeving is dat vrouwen zo'n planning snel in elkaar hebben, waar de mannen moeilijker vooruit kunnen plannen. Sta niet bij voorkeur negatief tegenover de nieuwe liefde van je ex, maar kijk waar je van elkaars sterke punten gebruik kunt maken ten behoeve van iedereen. Groetjes!

Sonja - 18 dec 2017

Ik vind dit echt per situatie afhankelijk. Een vriendin van mij is ook stiefmoeder van drie kinderen en heeft een prima band met de moeder van de kinderen. Zij stemmen alles met elkaar af en dat gaat prima. Zelf heb ik totaal geen contact met de moeder van mijn stiefkinderen en zou dit ook niet willen. Mijn vriend regelt alles en geeft dat aan mij door of schrijft het zelf op de weekplanner. In mijn situatie ben ik het ermee eens dat afspraken via de biologische ouders geregeld horen te worden.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 7 = twee
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.