Menu

Alleen verantwoordelijk voor álles, blog van Nadia

alleen verantwoordelijk

Het valt niet mee. De tegenstellingen zijn ook zo groot. Zoveel zorgen om Z. Zoveel praktisch gedoe. Zoveel ellende met X. Zo gelukkig met mijn vriend. Zoveel onzekerheid. Zoveel werkdruk bij mijn baas. Het heen en weer slingeren put uit. En ik probeer me te focussen op de kleine dingen in het leven. Elke dag probeer ik stil te staan bij dingen die positief zijn. Simpelweg omdat ik anders in het leven mijn hoofd niet meer rechtop kan houden. Maar het is soms heel moeilijk om iets te zien, te voelen of te denken wat positief is. Het is zo turbulent.

Wat ik heel moeilijk vind is dat ik nu alleen verantwoordelijk ben. Voor alles. Maar vooral voor Z. Waarop mensen mij voor gek verklaren. “Je deed het altijd al alleen en droeg altijd al alle verantwoording alleen”. Dat is zo. Daarom is het ook zo gek. Dat ik altijd nog de illusie had dat ik het wel kon delen. Dat het een gedeelde verantwoordelijkheid was. Maar ieder moment dat ik in mijn auto stap, gaat door me heen: als ik maar veilig aan kom, als het maar goed gaat, als er maar geen idioot is die mij het leven uitrijdt, want ik heb een kind waar ik helemaal alleen verantwoordelijk voor ben. Vreemd ook, want Z. heeft nog een vader. Maar hoe kan ik verantwoordelijkheid overlaten aan iemand die zich nog nooit ergens verantwoordelijk voor heeft gevoeld en de verantwoordelijkheid nog nooit heeft genomen? Die mijn kind meeneemt en gek maakt van alle prikkels die hij krijgt toegediend, die hem op blote voeten over straat laat lopen, die hem vergeet drinken te geven, medicijnen vergeet te geven, vergeet met Z. te communiceren over dingen die er voor Z. toedoen, enz. Enz. Het valt me heel zwaar.

Gelukkig is daar een vriendin die me een avondje mee uit neemt. Even mijn zinnen verzetten, lekker een filmpje pakken. Een mooie film weliswaar, maar het onderwerp komt binnen. En hoe! Het verhaal gaat over een stel met een kind en de gedeelde verantwoordelijkheid waarna blijkt dat de verantwoordelijkheid enkel bij moeder ligt, omdat vader een geestesverschijning is en er dus helemaal geen vader meer is. En ik stort in. Volledig. Jankend verlaat ik de bioscoop. Mijn grootste angst dat Z. het zelf moet zien te rooien omdat ik er niet meer zou zijn, is verwoord in een film. Een stomme bioscoopfilm. Die bedoeld was om mij even lekker te laten ontspannen, maar die resulteert in een lang en diep tranendal. Ik voel me zo alleen, zo onzeker, zo verantwoordelijk, zo ellendig.

Nadia: Ik ben 40 jaar en heb een zoon van 5 en een jonge hond. Mijn man wil een scheiding en ik heb geen idee hoe de toekomst eruit gaat zien.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


9 − een =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.