Menu

Alleen verder na scheiding

Alleen verder na scheiding

De cijfers liegen er niet om. Gemiddeld worden er jaarlijks in Nederland zo’n 34.000 huwelijken ontbonden. De redenen verschillen natuurlijk, variërend van een derde in het spel tot uitgekeken op elkaar of zelfs een situatie met geweld en agressie. Als er sprake is van geweld dan is het wel duidelijk dat scheiden een goede oplossing is. Mensen die het slechtste in elkaar naar boven halen kunnen beter besluiten met een dergelijke negatieve relatie te stoppen.

Maar wat nu als je eigenlijk totaal niet in de gaten hebt dat je relatie niet meer je-van-het is? Als je al jaren een soort broer-zus relatie hebt maar tot op heden viel je dat simpelweg niet op? Tuurlijk, de vonken spatten er niet meer vanaf en je weet ook wel dat je niet meer zo passievol bent als in het begin maar ja, de praktische zaken zoals kinderen, huishouden, werk en familie eisen hun tijd op.

En plotseling valt de klap

Je bent je van geen kwaad bewust en je partner heeft misschien wel wat kleine signalen afgegeven maar je hebt ze niet gezien of niet serieus genomen. En dan opeens staat hij of zij voor je neus met de vreselijke woorden; ‘we moeten praten’. Je denkt nog dat het misschien over de school van de kinderen gaat of over de vakantie maar het blijkt veel erger. Je partner wil niet meer. De koek is op, de liefde is al tijden over. Het is nu of nooit en voor je partner is het Nu. Nu kunnen jullie nog zonder elkaar verder en maken jullie nog kans op nieuwe liefde, nieuwe passie en een nieuw leven. Maar dat wil je helemaal niet! Zo erg is het toch niet? Misschien geen geweldige relatie maar toch niet slecht genoeg om ermee te stoppen? Maar je partner is onvermurwbaar, het is echt voorbij en er is weinig anders dan het te accepteren.

Alleen verder na scheiding

Dat is moeilijk. Je wil zelf niet opgeven, je wil nog een kans maar je partner zit al in een hele andere fase. Hij of zij is hier al maanden en misschien zelfs al jaren in gedachten mee bezig en wat voor jou als een donderslag bij heldere hemel voelt is voor je partner een niet te bespreken eindconclusie na urenlange gedachten en discussies met anderen. Je kunt weinig anders dan accepteren en daar heb je hulp bij nodig.  Soms is een scheiding namelijk geen gemeenschappelijke keuze maar een ‘gewoon slikken’ situatie.  In onze workshop ‘Alleen door na scheiding’ besteden we uitgebreid aandacht aan deze situatie. Praten met lotgenoten, handvatten hoe je hier mee om kunt gaan, oefeningen en een plek om je gevoelens te kunnen uiten, het helpt je om dit een plek te geven. Een ongewenste scheiding accepteren en weer het positieve inzien van een nieuw leven kost tijd en aandacht en vergt inzet. Maar je kunt ook hier wel van herstellen. En misschien zeg jij dan na een tijdje ook wel; het is ook eigenlijk wel gewoon goed zo. Ik kan alleen verder na scheiding.

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− twee = 3
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.