Menu

Beleving van een kind

hello goodbye en kind van gescheiden ouders

hello goodbye en kind van gescheiden ouders

Gespot in Hello Goodbye van 21 maart jl: een heel stoer jongetje van 13 dat praat over de scheiding van zijn ouders. Op een “volwassen toon” praat hij over alles wat hij voelt en hoe hij de scheiding van zijn ouders beleeft. Toen ik de beelden zag, moest ik denken aan het begin van Nieuwe Stap. Dit jongetje is voor ons, samen met alle andere kinderen van gescheiden ouders de drijfveer geweest ons initiatief te starten. Dat de scheiding van ouders belastend is voor kinderen, weten we allemaal. Maar in veel gevallen is een scheiding niet te voorkomen. Dan is dus de manier waarop de ouders ermee omgaan van doorslaggevend belang voor het effect ervan op de kinderen. Onze insteek is om het leven van ouders net ietsje makkelijker te maken in een periode die helemaal niet leuk is. Hoe beter het met jou gaat, hoe beter het is voor je kind!

Kijk en leef mee: dit is dus de belevingswereld van een kind van 13 die de scheiding van zijn ouders bewust meemaakt. Kijk bij minuut 39.02.

http://www.ncrv.nl/ncrvgemist/21-3-2013/hello-goodbye

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


3 + = acht
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.