Menu

Beleving van een stiefmoeder, als de app overuren draait

stiefmoeder

Anne is al jaren heel gelukkig met Mark, ondanks haar problematisch verleden waar ze redelijk sterk is uitgekomen. Iets wat zij lastig vindt is aandacht voor zichzelf vragen. Anne heeft zelf geen kinderen, en heeft daar ook nooit behoefte aan gehad.

Mark heeft met zijn kinderen  een omgangsregeling die goed verloopt. Het contact met de moeder van zijn kinderen verloopt niet optimaal. De moeder maakt rotopmerkingen over Anne naar de kinderen toe, maakt Anne uit voor heks.

En natuurlijk kwetst het Anne, ook al laat zij niets blijken naar de kinderen toe. Maar tegen hem zegt ze het wel, waarop hij reageert: “maak je toch niet zo druk over mijn ex!!” Het zou haar echter meer helpen als hij zijn arm om haar heen legt…. De kinderen mogen stiefmoeder Anne graag en vooral de dochter legt haar probleempjes nogal eens bij Anne neer. En Anne luistert vooral en geeft af en toe een adviesje.

Mark mist de kinderen zeer en neemt altijd de tijd voor hen, ook als ze bellen, appen om niks. Over de kleur van een shirtje of over nieuwe voetbalschoenen. Voor stiefmoeder Anne is dat meestal geen probleem, maar soms in de weekends dat ze denkt hem “voor zichzelf” te hebben, baalt ze.

Ze heeft dit enkele keren geprobeerd te bespreken, maar hij reageerde furieus. Hij noemde haar dan “jaloers”. Maar daar ging het haar helemaal niet om.  Ze wil het dan gezellig hebben met hem, en dan wordt zijn aandacht nog steeds weggetrokken naar zijn kinderen. En niet één appje, maar 7 of 11 appjes, soms 2 uur lang…..

Mark is een vader, die onvoorwaardelijk en altijd beschikbaar wil zijn voor zijn kinderen. Veel kinderen zouden jaloers zijn op zo’n vader, die altijd interesse toont.

Maar Anne heeft geen eigen kinderen, waardoor hij nooit in eenzelfde positie verkeert t.o.v. kinderen die niet van hem zijn. Daarom kan hij zich niet voorstellen hoe ergerlijk het is als kinderen om elk wissewasje de aandacht trekken op de meest ongelegen momenten.

Er is stuurmanskunst voor nodig om hem zonder boosheid te laten luisteren naar haar beleving van de vele appjes en de kwetsuren door zijn ex-vrouw.  Maar het is gelukt.

Nellie Timmermans   www.interpunctie.nl

06-21.59.24.35

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


vier + 8 =

Vlog

Waarom is het voorbij? Waarom wil hij of zij scheiden? Wat is er mis gegaan? Deze vragen komen vaak voorbij bij scheidingscoach Roos Boer. Ze vlogt erover: Scheidingscoach Succesvol ScheLees verder > Waarom wil zij scheiden?
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.

Download de Gratis Checklist Scheiden en maak je scheiding overzichtelijk