Menu

Ben ik toe aan een nieuwe relatie?

relatie


relatie
Het overkomt elke single wel eens, de gedachte: “ja, ik wil een nieuwe relatie”. De aandrang naar een bepaalde genegenheid is niet meer dan normaal. Zeker na een lange relatie te hebben gehad, kan het stadium na de break-up aanvoelen als een leegte. Je mist iets.

Nieuwe relatie valkuil

Het besluit nemen om weer ‘op zoek’ te gaan is zo gepiept. Je schrijft je bijvoorbeeld in op een datingsite. Talloze leuke mannen en vrouwen natuurlijk. En ze zijn allemaal ook nog eens serieus op zoek! Maar het kan zijn dat je te snel weer aan een partner wilt.Trap niet in deze rebound-valkuil! De vraag is dus ook: wil ik wel zo snel weer serieus doen?

Natuurlijk, heb je er goed over nagedacht; je wilt een nieuwe relatie. Je bent het single-zijn zat. Maar hoe weet je of je écht toe bent aan een nieuwe relatie? Er zijn tientallen manieren om die vraag te beantwoorden. Eén daarvan is via de vraag: Welke gewoontes ben ik bereid te veranderen en welke gewoontes niet?

Ritme

Je zit helemaal in je eigen ritme en je hebt je leven geheel naar eigen beschouwing ingericht (al dan niet met je kinderen). Je eet hoe laat je wilt. Als je geen zin hebt in die afwas, dan doe je het lekker morgen. En die grappige serie, die eindelijk op tv is, daar blijf je voor thuis. Je hebt –kort door de bocht- geen rekening te houden met anderen. Prachtig!

Dat klopt, dat is verrukkelijk. Maar als jij je in een nieuwe relatie stort, is het natuurlijk heel goed mogelijk dat je nieuwe vlam hele andere gewoontes heeft. Sterker nog, misschien is hij/zij ook zoals jij volkomen gewend aan een eigen ritme. Dat geldt nog sterker als daar ook kinderen bij zijn. Daarom is het gepast om voor jezelf op een rijtje te zetten of je er helemaal klaar voor bent.

Graadmeter

Stel: je bent een sportfanaat. Je loopt drie keer per week hard en je traint twee keer per week op het hockeyveld of in de gym. Je nieuwe vriend of vriendin brengt graag net díe dinsdavond met je door, die je eigenlijk voor sport had gereserveerd. Jij wilt juist woensdag. Maar hij/zij wil dan met vrienden naar de bios. Zeg je dinsdagavond af en kruip je naast elkaar op de bank met een wijntje? Of is sport heilig en moet de ander de vrienden maar afbellen? Het is een geschikte graadmeter: ben ik bereid mijn gewoontes te veranderen? Dergelijke vragen geven inzicht hoe jij in je nieuwe relatie zult staan én of je er eigenlijk wel klaar voor bent.

Als blijkt dat dit niet zo is, wees dan in elk geval eerlijk. Naar de ander en naar jezelf. Aan de andere kant: doe je graag de moeite om je sportavond te verzetten? Biedt de nieuwe vlam aan woensdagavond voor jou op te geven? Yes! Go for it!

Dating

Wij hebben vast een paar manieren om op zoek te gaan voor je op een rij gezet 😉

Pepper, love to date   Pepper is de eerste datingsite in Nederland die tot stand is gekomen met behulp van singles zelf. Op Pepper kun je gratis een profiel aanmaken, je matches bekijken, zoeken naar andere Pepper leden en elkaar liken. Om te kunnen mailen en chatten heb je een Full Membership nodig (6 maanden voor €59,70)

www.relatieplanet.nl is één van de populairste datingsites op dit moment. Het is een besloten datingcommunity en dus alleen toegankelijk voor leden. Je kan je gratis inschrijven of als een Full Member (6 maanden voor €48,00). Als gratis lid kun je alleen profielfoto van de ander zien, max 5 interesseberichten per dag versturen.

e-Matching.nl  De datingsite waar hbo’ers en academici een duurzame relatie vinden. Je kan gebruik maken van een passief lidmaatschap (gratis) en een actief lidmaatschap (6 maanden voor €79,95). Je kan als passief lid wel reageren op berichten maar niet zelf het initiatief nemen tot contact.

50plusmatch.nl Dating voor actieve 50-plussers die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Inschrijven is gratis en je kan zolang je wil gratis lid blijven. Bij een volledig lidmaatschap (6 maanden voor €59,70) kun je onbeperkt persoonlijke en interesse berichten sturen. Bij een gratis lidmaatschap kun je max 10 interesseberichten per dag sturen.

Dating voor actieve 50-plussers

Match4Dinner. Social Dining, is dé manier om nieuwe mensen te leren kennen. Je hebt in ieder geval een gezellig avondje ut en misschien zit die éne ware wel net naast je aan tafel. Er wordt gematched op basis van leeftijd, opleidingsniveau en interesses. Kosten: voor 4 matches betaal je €50,-. Dit is exclusief de kosten van het diner.

relatie

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


een + 8 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.