Menu

Betaald vreemdgaan: overspel, maar toch partneralimentatie

3 reacties
partneralimentatie

Vreemdgaan is anno 2017 wel erg laagdrempelig. Tinder zit in je broekzak en via datingsites als ‘Secondlove’ is het makkelijk om je partner (eenmalig) te bedriegen. Niet oké, maar helaas gebeurt dit in werkelijkheid veel. Zo blijkt uit onderzoek van Durex (2015) dat 31% van de Nederlanders vreemdgaat. De kans op een echtscheiding is hierdoor natuurlijk heel groot.

Overspel niet strafbaar

‘Goed nieuws’ voor deze mensen, want sinds 1987 is overspel niet meer strafbaar. Er staat momenteel nergens in de wet dat je niet van twee walletjes mag eten. Dat betekent ook dat als jullie gaan scheiden, dit géén argument is om als ‘slachtoffer’ de partneralimentatie te ontwijken. Al is dat misschien ontzettend oneerlijk. Maar de waarheid kan soms erg hard zijn.

Gevolgen partneralimentatie

Alimentatie is simpelweg rekenen, rekenen en nog eens rekenen. Wie de schuld draagt van de scheiding is in Nederland totaal niet van belang, ditzelfde geldt voor de oorzaak. De alimentatie wordt bepaald aan de hand van de inkomsten en lasten. Alleen onder zeer bijzondere omstandigheden kan het zijn dat gedrag invloed heeft op partneralimentatieberekening. Vreemdgaan is in ieder geval niet zo’n omstandigheid.

Alleen bij zogenaamd ‘wangedrag’ maakt de betaler van de partneralimentatie enigszins kans om zijn of haar rekening te redden. Echter, wangedrag is heel moeilijk aantoonbaar. Je moet als alimentatiebetaler een goed gedocumenteerd dossier hebben en aantonen wat de ingrijpende gevolgen van het gedrag van jouw ex voor jou zijn.

Veel alimentatiebetalers proberen het toch, maar vaak lukt dit niet. Omdat het, vooral met kinderen erbij, een nogal gevoelige zaak kan zijn is het wel heel verstandig om goed uit elkaar te gaan. Uiteindelijk zijn we allemaal mensen. Mensen maken fouten. Onze ervaren mediators bij Flexx snappen dat het allemaal niet even makkelijk kan zijn, maar helpen je daar graag bij.

Wil jij vrijblijvend kennismaken met een mediator en weten wat deze voor jou kan betekenen? Vraag dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan bij een mediator.

REACTIES

Nick - 18 mei 2017

Het zou mooi zijn als deze totaal achterhaalde regelgeving eens onder de loep genomen zou worden vanuit de politiek. Er zijn zo ontzettend veel mensen die hier mee te maken krijgen en er financieel aan ten onder gaan, daar moet toch wat aan gedaan worden? Dat hele systeem klopt van geen kant.

    Flexx van DAS - 18 mei 2017

    Hi Nick. Dit is inderdaad niet altijd even eerlijk, daar zijn we het mee eens. Heb je hier zelf wel eens problemen mee gehad?

Willem kleine - 7 mei 2019

Wat een weerzinwekkende regel. Wie durft er nog te trouwen? Verkapte prostitutie. Jij betaald een ander neukt.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


2 × een =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Ik voel me zo schuldig! Moet ik dan maar terug naar mijn ex? Voor mijn kind? Hoe maak je de juiste keuzes? Het verwerken van je scheiding, écht voelen dat je boos bent, écht voelen dat je verdrietig bent, is essentieel om in de toekomst de juiste keuzes te kunnen maken. Marloesvdheuvel.nl 06 15528303 info@marloesvdheuvel.nl Lees verder > schuldig over scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.