Menu

Biologische moeder speelt grote rol in samengesteld gezin, Kim blogt

samengesteld gezin

Een vervolg op een eerdere blog van Kim over haar relatie met de biologische moeder van de kinderen van haar vriend.

Kantelpunt in ons samengesteld gezin

Maar dan ineens lijken we op een kantelpunt te komen.
Moeder lijkt vermoeid te raken vanwege de alleenstaande status en daarbij de zorg voor 4 kinderen en ook de oudste twee kinderen lijken de onoverkomelijke uitspraken van 2 jaar geleden niet meer te willen vast houden en behoefte te krijgen aan vaderdingen.
En zo ineens wisselen moeder en ik berichtjes uit, telefoontjes uit en lijkt het ineens in een stroomversnelling te gaan.

Die stroomversnelling die wij overigens ook weer op de rem houden, om niet in de zelfde valkuil te vallen als een aantal keer eerder. Waarbij met slechts 1 blik of woord een situatie weer volledig om kan slaan.

Er is weer contact, er zijn weer gesprekken en ouders lijken samen weer overleg te kunnen voeren over de belangrijke zaken uit het leven van alle 4 de kinderen.

En wat een ontspanning zie je dan direct terug op die gezichtjes, wat fijn, en wat een mooi resultaat.

Waarom nu wél?

Wellicht deels ontstaan uit wanhoop van puberproblemen die niet eenzijdig oplosbaar leken te zijn, behoefte aan steun in drukke tijden en behoefte aan het delen van problemen waar anderen zich niet druk over lijken te maken maar je als vader en moeder toch wel degelijk aantrekt.

Maar wellicht ook wel deels uit een stukje verwerking aan moeders zijde van de situatie, de nieuwe relatie die zij aan het opbouwen is met een vriend en de invloed van zijn kant als eveneens gescheiden vader.

Hoe dan ook, hoe uitzichtloos de situatie ook leek. Soms zie je dat er toch ineens dan weer een ommekeer kan zijn die alles lijkt op te helderen.

Zijn we voorzichtig? Zeker weten! Ervaring leert dat het ook zó weer terug om kan slaan, zijn we verbaasd? Ook dat! Hoe onoverkomelijke problemen er ook zouden liggen, hoe die als sneeuw voor de zon ineens kunnen verdwijnen en hoe ontspannen het contact van de een op andere dag ineens weer kan lopen.

Verloren jaren zijn er zeker en die zullen mijn vriend en zijn kids nooit meer in kunnen halen. Van een nieuwe omgangsregeling zal ook geen sprake meer zijn, ze zijn inmiddels ouder en zien ze niet zo gauw meer hun rugzakje voor het weekend inpakken.

Ruimte

Maar er is nu ruimte gekomen voor beginnende gezelligheid, gedeelde momenten samen en een goede stap in de goede richting.

En ik? Ineens kan er wel tegen me gepraat worden, wordt ik er zelfs bij aangekeken en kan er zelfs gelachen worden.

Hoe vaak ik mezelf ervan heb overtuigd, het ligt niet aan de kinderen; het ligt aan de situatie, en hoe vaak mijn vriend dat soms heeft moeten zeggen om me ervan te overtuigen als ik er weer eens door aangedaan was dat alles door mij kwam en mijn schuld was.
Als je dan meemaakt dat dit van de één op andere dag ineens allemaal voorbij lijkt te zijn. Dan weet je dat het ook écht zo is, en ik kan je vertellen, dat is echt even een hele diepe zucht van verademing!

De loyaliteit van een kind aan een ouder is ongelooflijk!

Ik ben Kim, 33 jaar en heb een relatie met een ontzettend lieve man en vader van 4 kinderen (3 meiden en 1 jongen) waarvan er twee parttime bij ons wonen. Ik schrijf over mijn (soms moeilijke) rol als stiefmoeder.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vier + = 9
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.