Menu

Brrrrr, wat is het koud

koude

koude

Hieronder enkele tips om jezelf in deze barre tijden lekker warm te houden

Beweeg

Ga voor het verbranden, letterlijk. Cardiovasculaire training laat je bloed door je lichaam pompen, het verhoogt je temperatuur en verbetert de bloedcirculatie. Een betere circulatie betekent dat er meer bloed naar je vingers en tenen zal stromen. Dus hoe meer je beweegt, hoe warmer je je voelt. Je hoeft niet naar een sportschool om je in het zweet te werken – een portie flink huishoudelijk werk kan al een verschil maken. Of ga ondanks de kou een flinke wandeling maken. Je zult even over de drempel moeten om de kou in te gaan, maar je zult merken dat je beter gaat voelen zodra je aan het lopen bent. Zorg wel dat je je goed inpakt bij temperaturen onder nul.

Denk warme gedachten

Stel jezelf voor op een zonovergoten gouden strand. Sommige studies suggereren dat gewoon denken aan warmte en situaties waarin je je heerlijk ontspannen en warm voelt kunnen helpen om je lichaamstemperatuur te handhaven.

Laag over laag

Als het denken aan zonovergoten stranden niet helpt, probeer dan de warmte in je lichaam vast te houden door het dragen van meerdere dunne lagen kleding. Dit werkt vaak veel effectiever dan een dikke trui. Natuurlijke vezels zijn warmer dan synthetische.Vergeet daarbij niet om een muts en sjaal aan te trekken zodra je naar buiten gaat….inclusief de warme wanten

Eet pittig

Als je tegen gepeperd eten kunt, probeer dan juist met een koudegolf flink pittig te eten. Specerijen en peper verhogen de lichaamstemperatuur en de bloedsomloop. Mocht peper toch echt een station te ver zijn voor je, gebruik dan andere verwarmende specerijen als kaneel en gember.

Wees ondeugend

Gedeelde lichaamsbeweging en warmte kunnen een stuk schelen bij extreme kou. Door een vrijpartij komen zweet en hormonen vrij die onze huid laten blozen, waardoor deze warmer aanvoelt.Wil je nog meer profijt hebben van de aktiviteiten in bed om warm te worden? Gooi er dan een extra dekenoverheen.Gegarandeerd dat je het warmer krijgt dan je had verwacht.

Stapel ook dekens

Je lichaam kan s’nachts flink afkoelen. Daarom zijn mensen vaak moe als het begint te vriezen. Schroom daarom niet om bij koude nachten een paar dekens extra op je bed te leggen. En vergeet ook de wollen sokken en het thermo-ondergoed niet. Je zult je de volgende dag beter voelen dat de die-hards die het met zo min mogelijk comfort willen doen.

 

 

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vijf − 4 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.