Menu

Dagboek van Daniel, Stekelvarken

nieuwe liefde na de scheiding

nieuwe liefde na de scheiding

In mijn persoonlijke orkaan – zeg ik maar theatraal – is het regelmatig afzien. Mijn ex-to-be en ik proberen het wel goed te doen, maar het gaat toch regelmatig mis. Het recept van onbegrip, frustratie, wantrouwen en eigenbelang is een redelijk explosieve mix. We willen graag vertrouwen, rust en perspectief. Met de kinderen als doel op zich. Voor hen bijten we vaak op onze lip. Een nieuw evenwicht moet ontstaan. Ik heb me vanaf het begin een beeld geschetst van de mogelijkheden als alleenstaande vader. Samen met de meiden en soms ook weer niet. Kans op opklaringen met een beetje eigen tijd. Misschien een kans om nu eindelijk eens die eigen zaak te beginnen. Of ga ik nu eindelijk een (weer) aan het boek beginnen? Ga ik weer meer schaaktoernooien spelen? Of ga ik weer robots bouwen?

Met vrienden is het makkelijk praten. Sommigen zijn zelfs een klein beetje jaloers op mijn aanstaande eigen-tijd. Het zal nog wel een lange weg zijn, voordat dit echt zo ver is. Eerst mijn ex-to-be het huis uit, het eigen huis op orde brengen en nog meer ‘details’. Maar komt tijd, komt raad. Ik hoor van lotgenoten ook wel woorden als eenzaamheid, spijt en allerlei verhalen over de rare wereld die dating heet. Ik dacht nog, dat zal ik straks dan wel zien. Een beetje rust doet me waarschijnlijk – zeker de eerste periode –  wel goed. In mijn hoofd stond mijn pad al vast.

Ik citeer uit eigen werk: “Vrienden helpen ons met bijvoorbeeld iets simpels als een etentje samen. Veel (of toch te veel, wat gaat daar van komen?) gezelligheid onder elkaar.” en “De mijne gaat langs een ander en nogal verrassend pad.”

Twee zinnen uit eerdere blogs. De derde en de negende, voor wie dat weten wil. Nu blijken ze in elkaars verlengde te liggen. Het was gezellig. Het was gezellig met… P-te-P zal ik maar zeggen. Een uitje naar MonkeyTown samen met de kinderen was ook gezellig en meteen vertrouwd. Samen met beider kinderen. Keuvelen over muziek, ditjes, datjes. What’sapp en kopjes thee doen hun werk. Beiden in echtscheiding, beiden in dezelfde levensfase. Zij heeft minder geluk met haar ex. Ik pas regelmatig op, zodat P-te-P kan werken. Nu moet ik bekennen dat ik een beetje suf ben in zaken als dit. Ik heb niet echt iets in de gaten gehad totdat mijn ex-to-be een beetje ongenuanceerd de volgende opmerking plaatst. “Zou je niet eens werk van P-te-P maken? Straks mis je de boot.”

Ik zal eerlijk bekennen dat ik er niet blij mee was. In mijn uitgestippeld pad kwam dit nog niet voor. En waar bemoeit mijn ex-to-be zich mee? In mijn gestructureerde wereldbeeld doe je eerst dit en dan dat. Dus eerst scheiden en dan weer daten. En ik ging er van uit dat mijn ex-to-be als eerste aan de beurt zou zijn. Mentaal had zij zich immers al langer op de scheiding voorbereid. Ik sputter tegen en meld dat ik er niet blij mee ben. Ja, ik ben wel verliefd, maar ik weet nog niet of ik er iets mee wil doen. Mij ervan bewust maken brengt meer verwarring mee, dan wat ik wil. Maar mijn ex-to-be doet er in de periode erna rustig er een schepje bovenop. Zij spreekt P-te-P er ook op aan. Mijn ex-to-be is overtuigd dat het wederzijds is. Ik ben voorzichtiger. Kan dit allemaal zomaar? We zijn allemaal volwassen mensen. En nu de deur op een kier staat, beginnen de paden van P-te-P en mij steeds dichter tegen elkaar aan te lopen. Mijn ex-to-be lachtte zich in het begin bijna een ongeluk. Maar ze vergat één belangrijk ding. Iemand iets gunnen is niet het hele verhaal. Eerder dan verwacht ziet ze mij met een andere vrouw. Ik ben niet jaloers aangelegd, maar mijn ex-to-be wel. Het blijkt een stekelvarken te zijn voor mijn ex-to-be. Schattig, aaibaar, maar het steekt toch.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− twee = 0
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.