Menu

Dagboek van gescheiden alleenstaande moeder, Verjaardag

2 reacties
dagboek gescheiden vrouw

dagboek gescheiden vrouwIk kan er niks anders meer van maken… Vanaf heden behoor ik ook tot de groep van 40ers. Dacht altijd dat het een beetje pijn zou doen. Maar het valt me alles mee! Voel me eigenlijk wel rustig. Mag eindelijk van mezelf zijn wie ik ben. Heerlijk, had ik dat gevoel maar gehad toen ik 30 werd!

Ik wilde mijn verjaardag dit jaar helemaal niet vieren. Heb vorig jaar uitgebreid mijn laatste 30ste jaar gevierd. Vond ik een leukere reden om een feestje te geven! Maar mijn vriendinnen dachten daar dus duidelijk anders over…

Zaterdagmiddag stonden ineens mijn ouders op de stoep. Wij willen vandaag graag iets leuks met Tess en Jip gaan doen en dan kunnen ze ook gezellig blijven slapen! Eh, ja… leuk. Maar waarom overleggen jullie dat niet even? Spontaan idee zeiden ze heel geniepig… Toen had er eigenlijk al een belletje moeten gaan rinkelen. Maar nee hoor, ik had totaal niks door. Vond het alleen maar een vreemde actie van mijn ouders.

En zo kwam het dat ik op zaterdag om 16.00 uur met een boek en een glas wijn op de bank hing. Had nog net niet mijn oude joggingbroek aan! Even heerlijk in de relaxmodus. Verstand op nul en geen kinderen waar ik aandacht aan moest besteden. Er ontsnapte dan ook een diepe zucht toen onverwachts de deurbel ging. Wie had het lef om mij te storen op dit zeldzaam rustige moment?!

En daar stonden ze. Vier lachende vriendinnen… S-U-R-P-R-I-S-E! We nemen je mee Iris. Ga iets leuks aantrekken en doe je haar, want het ziet er niet uit! Totaal overrompeld heb ik me in een jurkje gehesen en mijn haar in recordtempo gefatsoeneerd. Vervolgens mocht ik op de fiets mee. Om de 10 meter werd ik door een belachelijke poster van mijzelf eraan herinnerd dat ik 40 werd. Jeetje, ze houden echt van me!

Alle lol van de wereld hadden ze, bij het zien van mijn generende blikken. Net of er één iemand op deze aardbol rondloopt die het leuk vindt om met zijn of haar hoofd op een lantaarnpaal te hangen! Werkelijk overal kwam ik exemplaren tegen. Tot aan het restaurant toe! Zoveel mogelijk heb ik er stiekem weer verwijderd. Alsjeblieft zeg…

Maar het etentje maakte alles goed. Heerlijk lang getafeld en weer even uitgebreid bijgekletst. Wat zijn vriendinnen dan toch waardevol! Ze hebben er écht voor gezorgd dat ik met een dikke glimlach op mijn gezicht aan mijn 40ste verjaardag terugdenk. Alhoewel mijn lach iets minder werd toen ik naar het toilet moest. Want daar op de spiegel van het damestoilet lachte mij een bijzonder dronken Iris van 10 jaar geleden toe!! Thanks girls…

Iris is een gescheiden alleenstaande moeder van een jongen en een meisje en heeft de eerste periode na haar echtscheiding een dagboek voor ons bijgehouden. Daarin kunnen wij lezen hoe zij, met vallen en opstaan, probeert om de draad weer op te pakken. Iris is dat inmiddels gelukt. Haar belevenissen uit haar beginperiode zijn voor veel mensen herkenbaar.

REACTIES

Jolanda - 1 nov 2012

:-) En gefeliciteerd nog Iris!

Profielfoto van iris

iris - 2 nov 2012

Dankjewel Jolanda!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


acht − = 3
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.