Menu

Dagboek van Iris, Gezamenlijke verjaardag

gezamenlijke verjaardag na scheiding

gezamenlijke verjaardag na scheiding

Afgelopen weekend hebben we de verjaardag van Tess gevierd… Haar officiële geboortedag was al weer even geleden, maar geen feest voor ‘de grote mensen’ dat was voor Tess onaanvaardbaar! Waarschijnlijk was het mislopen van cadeautjes het grootste punt voor mevrouw, maar dat even terzijde… 😉

Als alleenstaande moeder en vader kun je behoorlijk je nek breken over hoe je op de minst pijnlijke manier de verjaardag van je kind kunt vieren. Nodig je je ex-schoonfamilie uit, laat je de andere ouder ook komen, en dan met òf zonder nieuwe liefde?! Het moment dat ik daar weer over moet nadenken, zorgt er bij mij altijd voor dat ik eigenlijk al geen zin meer heb in een feestje!

Dit jaar wilde ik het anders doen… Tess is in augustus jarig, een periode dat er vaak veel mensen op vakantie zijn. Een uitgebreid feest schiet er voor Tess dus nogal eens bij in. Best sneu eigenlijk, want welk kind vindt het nou niet leuk om zijn of haar verjaardag groots te vieren?! Omdat ik eindelijk weer in een rustiger vaarwater terecht gekomen ben, wilde ik dit jaar mijn gevoel eens gewoon volgen… en niet mijn verstand!

Mijn gevoel zei dat ik een feestje wilde geven echt speciaal voor Tess. Met daarbij alle mensen die voor mijn lieve puber belangrijk zijn! Dus geen gezeur over; die wel, maar dan kan die weer niet… Nee, gewoon de mensen die ik voorheen ook allemaal uitgenodigd zou hebben! Dat dit pijnlijke momenten zou kunnen opleveren, daar was ik me volledig van bewust. Want mijn vader naast de moeder van mijn ex-wederhelft…. Hmm, dat zou best eens een flinke discussie kunnen opleveren!

Maar toch heb ik het gedaan. En wat heeft het ons uiteindelijk allemaal veel opgeleverd! Alle partijen waren behoorlijk zenuwachtig. Inclusief ikzelf!! Maar gelukkig heb ik dan M. naast me staan, die met zijn heerlijke nuchterheid ontzettend goed kan relativeren! Alleen maar statafels Iris, zodat mensen kunnen lopen en zich dus ook kunnen toevoegen of afzonderen bij en van mensen als ze daar behoefte aan hebben! Geen steken onder water dat familieleden excuses moeten aanbieden en vóóral geen druk bij Tess wegleggen. Wat een tips, wat een adviezen… maar hij had wel gelijk!

Zover als mogelijk, ben ik redelijk relaxed de dag aangegaan. Open mind en vooral geen verwachtingen. En wonder boven wonder verliep de dag precies zoals ik gehoopt had! Mijn dochter was het middelpunt van de belangstelling. Beide (groot)ouders zochten halverwege de middag voorzichtig toenadering bij elkaar èn er is werkelijk geen onvertogen woord gevallen! Wel veel tranen… ontzettend veel tranen! Maar dat zie ik maar als ontlading. Ontlading van alle stress, verdriet, teleurstellingen en verwijten… En dat is prima. Dat mocht ook!

We zijn met elkaar een nieuw hoofdstuk begonnen… Een hoofdstuk met enkele nieuwe hoofdrolspelers. Een hoofdstuk van vergeven en op goede voet weer verder gaan. En ik kan je zeggen; het voelt ontzettend fijn!!

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vier + = 11
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.