Menu

Dagboek van Iris, Pubers en honger

pubers na een scheiding

pubers na een scheiding

Zijn we de fase van ‘dat lust ik niet mama’ net voorbij… zitten we nu weer in de fase ‘maar ik heb nog zo’n honger mama!’ Pfff… niks zo veranderlijk als een puber.

Tess is altijd een enorm slechte eter geweest. Alles wat ietwat onbekend was, dat probeerde ze niet eens. En verder dan boontjes, broccoli, worteltjes en erwtjes zijn we helaas dan ook nooit gekomen. Tot op heden dan tenminste! Want Tess heeft voortaan honger… Of beter gezegd; Tess heeft momenteel elke minuut van de dag honger. Een half uur na het nuttigen van iedere maaltijd begint het al; mam, mag ik nog iets eten?

Heel fijn dat haar eetlust en smaak aan het verbeteren zijn, maar ietwat vermoeiend dat ze continu, ja werkelijk C O N T I N U, honger heeft. Het eten is gewoon niet aan te slepen…. En ik zie dat het geen smoesjes zijn. Ze heeft echt de hele dag door honger! Hoe ver je over ‘echt honger’ in ons land kunt spreken natuurlijk.

Ik heb er de boeken maar eens op nageslagen… En zowel in de ‘zelfhulp puber-boeken’ die ik in mijn boekenkast heb staan, als op het internet, staat het zwart op wit… Een puber heeft gewoon heel veel voedsel nodig om zijn of haar energie op peil te houden! Dus heb ik de koelkast én de voorraadkast dit weekend maar even goed aangevuld. Met allemaal gezonde dingen. Dat dan weer wel.

Want het hoofdstuk volgend op ‘pubers en honger’ is ‘pubers en obesitas’… In Nederland en België komt overgewicht bij jongeren helaas al voor bij zo’n 20 tot 25%. Best schokkende percentages vind ik dat. De chips en koekjes hebben in onze kasten dan ook plaatsgemaakt voor gezonde en verantwoorde tussendoortjes. Als Sonja Bakker aan huisbezoeken zou doen, zou ze trots op me zijn!

Terwijl ik deze column schrijf, zit ik met mijn laptop op schoot lui op de bank… Een kop thee en een ‘droog kaakje’ binnen handbereik. Nooit geweten dat die kaakjes zó gortdroog zijn trouwens!! Ik overweeg om stiekem even naar de supermarkt te fietsen. Want op dit moment zou ik echt een ‘figuurlijke’ moord doen voor zo’n overheerlijke kingsize Mars!

 

TAGS :

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


drie × 8 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.