Menu

Dagboek van Iris, roze!

dagboek van Iris, nieuwe relatie

dagboek van Iris, nieuwe relatie

De zon is eindelijk in Nederland gaan schijnen! En daarmee is ook het moment aangebroken dat de wintertroep in mijn tuintje toch echt moet worden opgeruimd. Dorre bladeren, groen tuinmeubilair, lege potten… het was allemaal nog aanwezig in die paar vierkante meter die mijn tuin telt.

Ik ben een echt buitenmens. Vind het heerlijk om de eerste zonnestralen op mijn lijf te voelen. Boeken lezen in de tuin, barbecueën en wijntjes drinken op mijn terrasje… je kunt me echt niet blijer maken. Mijn tuin heeft ongeveer de afmeting van een postzegel, maar desalniettemin is het er prima vertoeven. Klein stukje gras, veel potten met weelderige bloemen en vooral een heerlijke tuinset om maximaal in te loungen.

Menig uurtje heb ik al met vriendinnen in mijn tuintje doorgebracht. En dit jaar hopelijk ook met mijn nieuwe liefde… Maar M. is een man van strak, overzichtelijk en modern. Mijn tuin vindt hij dan ook helemaal niks! Troep in potten noemt hij de verschillende soorten plantjes en bloemen, waaraan ik zo verknocht ben. Die potten zijn ondingen die in de weg staan en de tuin nog kleiner maken… en ga zo nog maar even door.

Toen ik afgelopen zaterdag met een auto vol plantjes thuis kwam van het tuincentrum, moest hij dan ook vreselijk zuchten. Iris, alle potten staan eindelijk weer schoon en netjes opgestapeld in je schuurtje. Moet je ze nu echt weer allemaal gaan vullen? Ik heb voor de goede vrede maar gewoon geen antwoord gegeven…

Leuk hoor, weer een man in mijn leven. Maar we wonen zeker nog niet samen en mijn tuin richt ik voorlopig dan ook nog in zoals ik dat wil! Dus wil ik 20 potten vullen met roze, witte en paarse bloemetjes, dan doe ik dat gewoon. En graag zonder commentaar! Met een gezicht op onweer heb ik mijn oude spijkerbroek aangetrokken, mijn tuinhandschoenen aangedaan en heb ik de keukendeur zachtjes dichtgedaan… of was het dicht gesmeten?!

Enkele uren heb ik heerlijk met mijn handen in de aarde staan wroeten. De tuinset schoongeboend met schoonmaakazijn en heet water en alle alg-resten van het terras verwijderd. M. liet zich heel verstandig in al die uren niet zien!

Toen ik na een welverdiende douche weer fris en fruitig in mijn keuken stond, kwam M. net binnen met 2 overvolle boodschappentassen. Schatje, in het kader van bloemerig en kneuterig regel ik voor ons tweetjes vanavond een heerlijke barbecue. Inclusief vrouwen salades (wat dat dan ook mogen zijn), knapperig stokbrood, ‘light’ sausjes en roze servetjes. Je hebt helemaal gelijk, ik had me niet zo als een botte boer mogen gedragen!

Wow, wat is dit ineens…? Geeft de nieuwe man in mijn leven zomaar toe dat hij zich gedragen heeft als een hork (of om in de tuintermen te blijven, een hark)? Het leven zit vol verrassingen, dat blijkt nu wel weer! Daarom heb ik hem maar een dikke zoen gegeven. Kom lieverd, we trekken een flesje wijn open en gaan heerlijk genieten van mijn mooie, frisse en gezellige tuin. Die roze servetten staan prachtig bij de nieuwe bloemen. Straks steken we de barbecue aan en dan is het feest compleet. En het vlees braden… dat kan jij dan weer als de beste!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


negen + = 11
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.