Menu

De perfecte lunch

blog gezinspiratie

Wij kwamen deze grappige blog – met bizar filmpje – van Esther Kant (lees ook ons interview met haar) tegen op www.gezinspiratie.nl en wilden hem jullie niet onthouden:

Het meest confronterende moment na het weekend of na een vakantie vind ik altijd weer dat ‘broodtrommels smeren-moment’. Geen hardere confrontatie dan dat om je duidelijk te laten weten dat de vakantie of het vrije weekend weer voorbij zijn…

In het weekend doen we altijd rustig aan, zo ‘s-morgens vroeg. Ik ben niet zo’n brave huismoeder die de tafel iedere ochtend dekt…. Soms hangen we met zijn drie-en, naast elkaar op de bank, de pyjama’s nog aan en eten gewoon een lekker dubbelgeklapt boterhammetje. Ja ja, dubbelklappen gaat ook heel goed, snijden hoeft niet eens… Joris zet een lekker kopje koffie voor me, Sophie kruipt in haar hoekje, ik nestel me tegen de kussens met soms nog een lekker plaidje over de knie-en en wij hebben het helemaal goed voor elkaar.

Op door de weekse dagen gaat het ongeveer net zo… Nou ja, ongeveer. Ook alweer geen gedekte ontbijttafel, nu ik het zo zeg, dat doen we trouwens in het weekend soms wel, héél soms. Dan koken we een eitje, persen vers sap en doen het ‘keurig zoals het hoort’, maar goed, door de weeks dus… Ik sta als eerste op, iedere ochtend weer met lichte tegenzin, maar als ik niet opsta gebeurt er niets… Joris zit dan vaak al ruim een half uur naast me, tv te kijken.

Ik vind het zo knap van mijzelf dat ik me daar tegenwoordig gewoon voor af kan sluiten… Ik hoor “Go, DIEGO, go!” al niet eens meer en tuk nog even door. Ik vind het ook knap van Joris dat hij daar stil blijft zitten. De ervaring heeft hem denk ik geleerd dat ik gezelliger ben als hij dat doet…dat stil zitten!

Dan douchen, aankleden, sokken, schoenen, “waar is mijn broek???????”, tanden poetsen, “deo wel opgedaan?”, gordijnen open, dekbedden recht, “ doe je licht uit!!!!” en zo langzaam aan zakken we nog een verdieping. Daar heb ik, een avond van tevoren, al een stilleven gebouwd van broodtrommels, lege bekers en pakken hagelslag en smeerbaar spul. Eerst maakte ik hun broodtrommels zelfs de avond daarvoor al en dan lagen ze kant-en klaar in de koelkast. Dát waren nog eens makkelijke tijden! En toch was dat minder lekker, voelde ik me daar toch óók een beetje schuldig over en nu smeer ik ze dus weer vers…..

Sophie zit alleen in haar hoekje met een plankje op schoot. En ja, die tv staat aan….. Joris zit naast mij aan tafel en eet zijn broodjes. Ik doe mijn gezicht erop, wat overigens ook een verhaal apart is, en check even mijn mail. Dan jassen, tassen, fiestsleutels zoeken, altijd weer, en op pad. Nou ja, zoiets.

En toen kwam ik dit filmpje tegen. Ik werd er stil van. Dat is nog eens andere koek. Joris krijgt van mij 4 boterhammen mee, soms bolletjes. Met boter en hagelslag. Ik moet die deksel soms net dat kleine duwtje extra geven waardoor de broodjes een beetje pletten maar waardoor wel die deksel dicht kan. Een flinke fles drinken erbij en klaar. Eigenlijk al jaren lang hetzelfde recept. Sophie krijgt meer variatie. Soms wit, meestal bruin. Soms choco meestal kaas of smeerworst. Met Pasen een eitje erbij, met Sinterklaas een paar pepernoten en met kerst een chocolade kransje. En nu soms met ‘cheestrings’. Té erg om uit te leggen, maar omdat we soms zo om die reclame moeten lachen koop ik ze soms toch… Ook een beker drinken erbij en als het lukt fruit. Soms vind ik die lekkere ingepakte appel ook weer terug in de fruitschaal trouwens, folietje er nog omheen… Spannender dan dat wordt het niet bij ons.

Maar dan dat filmpje!! Ik kijk en huiver. En ik lach en geniet. Wat een lol hebben die kinderen, en ze eten braaf hun trommeltjes leeg. Terwijl ik de restjes uit de trommels van mijn kinderen schud denk ik na. Misschien dat ik morgen ook maar eens wat leuks in die trommels moet doen…. Een BIFIworstje ofzo!?? Of dit weekend tóch maar weer eens de tafel dekken?? Of een lief briefje erin?? Want daar ben ik dan wél weer goed in!

Kijk, huiver, lach en geniet!!

TAGS :

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


negen × 5 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.