Menu

Wat heb je nodig om je echtscheiding te regelen?

Echtscheiding

De zakelijke rompslomp na een echtscheiding

Hoewel je er, bij het geven van je Ja-woord, vanuit gaat dat je oud gaat worden met elkaar pakt de werkelijkheid nogal eens anders uit. In Nederland vinden er namelijk gemiddeld 34.000 scheidingen per jaar plaatst. Trouwen doe je niet zomaar, en scheiden ook niet. Meestal is er dus al geruime tijd sprake van een gespannen situatie voordat het besluit om te gaan scheiden genomen wordt. Indien er kinderen in het spel zijn is de gebeurtenis veelal nog pijnlijker. Naast deze emotionele kant van het verhaal, spelen er tal van zakelijke aspecten een rol. Ben je in gemeenschap van goederen getrouwd of op huwelijkse voorwaarden? Hoe regel je de opvoeding van de kinderen? Ga je voor co-ouderschap en hoe ga je dat dan precies invullen? Heb je een eigen huis of bedrijf? Wat moet er verkocht of verdeeld worden? En waar ga je vervolgens wonen?

Wat heb je nodig om je echtscheiding te regelen?

Genoemde vragen komen als eerste ter sprake omdat ze van invloed zijn op je dagelijkse leven. Logisch dat daar meteen je aandacht naar uitgaat als de beslissing om te gaan scheiden is genomen. Maar er zijn meer dingen waar je aan moet denken. Zaken die niet zo aan de oppervlakte liggen, maar wel kunnen zorgen dat er naderhand een hoop problemen ontstaan.

Het is dus erg belangrijk om meteen op zoek te gaan naar een goede mediator of advocaat om je echtscheiding te ondersteunen.

Maar hoe kom je aan een goede advocaat of mediator? Iemand die bij jullie past en waar jullie allebei op vertrouwen?

Via leggle.com vind je de jurist die goed bij je past. Na een gratis intake gesprek beslis je gezamenlijk of je met deze jurist je scheiding gaat regelen.

Wanneer je een goede advocaat of mediator hebt kun je beginnen met het regelen van je scheiding. Afhankelijk van je woonruimte, of je wel of geen kinderen hebt of hoe je er financieel voorstaat, pak je deze onderwerpen een voor een op. In onze blog Scheiden en nu kun je uitgebreid lezen wat er allemaal op je af komt.

Je moet bijvoorbeeld afspraken maken over:

  • de kinderen
  • ouderschapsplan
  • alimentatie
  • de woning
  • het pensioen
  • de verdeling van de spullen
  • eventuele schuld
  • verzekeringen
  • verdeling financiële producten
  • waar ga je wonen

Een jurist kan je helpen de juiste stappen in de juiste volgorde te zetten. Deze volgorde is natuurlik voor iedereen verschillend. Je  persoonlijke situatie is leidend bij het in gang zetten van de verschillende stappen

 

Succes met je scheiding.

 

 

 

 

 

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vijf + = 9
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.