Menu

Een lekker, makkelijk zomers recept

zomers recept

zomers receptVoor een groot gedeelte van Nederland zit de vakantie er weer op. Gelukkig blijft het nog wel zomers, zonnig weer de komende periode dus het is tijd voor een lekker én makkelijk zomers recept dat de herinnering aan de zomervakantie levend houdt, terwijl je na werk en school niet veel tijd nodig hebt om te koken. Gazpacho andaluz de klassieke Spaanse soep. Gazpacho smaakt wat mij betreft het lekkerst op een warme zomer dag en als de smaken van de gazpacho een paar uur op elkaar zijn ingetrokken. je kunt de gazpacho nog naar hartelust aankleden met garnituur.

Voor 4 personen heb je de volgende ingredienten nodig voor dit zomers recept:

2 sjalotjes, grof gesneden

1 groene paprika, in stukken

1 komkommer, in stukken

1000 gr. rijpe trostomaten, in stukken

2 tenen knoflook

goede sherryazijn

goede kwaliteit olijfolie

Je pureert de sjalotjes, paprika, komkommer en tomaten met een staafmixer of in de keukenmachine. Intussen stamp je de knoflook (met een snufje zout) glad in een vijzel. De knoflook voeg je toe aan de soep samen met 2 eetlepels azijn en 4 eetlepels olijfolie. Nu moet je de soep even proeven en kun je het verder op smaak maken met wat zout en versgemalen peper. Als je het nodig vindt, voeg je nog wat extra azijn of olijfolie toe. Hierna laat je de gazpacho in de ijskast koud worden of koel je het af met wat ijsblokjes. Dit is heerlijk met geroosterd brood met olijfolie en serranoham. Het smaakt nog helemaal naar de vakantie!! Eet smakelijk.

 

TAGS :

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


twee + 6 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.