Menu

Een verhuizing na een scheiding biedt kansen!

na de scheiding

Tijdens een scheiding wordt ontzettend veel besproken en vastgelegd. Zo wordt er ook gesproken over wie in de woning blijft en wie een andere woning betrekt, lees bijvoorbeeld de blog van Eline. Dit biedt kansen. Niet alleen geestelijk, maar ook qua interieurstijl kan er een hele frisse start gemaakt worden.

Als je gaat samenwonen en je richt je woning ook samen in, zul je altijd op een compromis uitkomen. Er zullen in je gezamenlijke woning dus elementen aanwezig zijn geweest, die net niet helemaal (of helemaal niet) naar jouw smaak waren. Dat kun je meteen rechttrekken als je zelf mag bepalen hoe je jouw woning gaat inrichten en aankleden.

Zo is er meestal een verschil in kijk op accessoires en aankleding in huis tussen mannen en vrouwen. Zo vinden mannen bijvoorbeeld kaarsen en kussens vaak niet nodig, maar zien daarentegen liever een mooie geluidsinstallatie of de nieuwste HD-recorder. Accessoires bieden een kans om met relatief kleine items toch een bepaalde sfeer en stijl aan te brengen in een ruimte.

Een vloer is nog zo’n item, dat sfeerbepalend kan zijn en daarmee een ruimte kan maken of breken. Een donkere vloer in een kleine ruimte, laat deze ruimte vaak nog kleiner ogen. Een witte of lichte vloer, geeft juist vaak een ruimtelijk effect. Ook het materiaal is van grote invloed. Hout(look) oogt vaak wat warmer, terwijl tegens of betonvloeren meer de industriële of strakke look geven.

Verf, hét middel om kleur in je leven te brengen, als je ervan houdt natuurlijk. Het advies hierbij is om verschillende kleurstalen op te vragen om zodoende eens te bekijken wat je nu eigenlijk het mooiste vindt. Toch kan het lastig zijn om op basis van een kleurstaal op een A4-formaat een kleur voor je hele muur te kiezen. Bij de betere verfwinkels is het mogelijk om een monster verf te krijgen/kopen, waarmee je ongeveer een vierkante meter muur kunt verven. Dan kun je al veel beter zien hoe je muur eruit komt te zien. Maak daar dan ook gebruik van.

Om ideeën op te doen qua stijl en sfeer voor de verschillende ruimtes in je nieuwe woning, kunnen moodboards handig zijn. Pinterest is hier een mooi voorbeeld van, hier kun je verschillende collages maken en bijvoorbeeld foto’s van een badkamer, keuken en slaapkamer bij elkaar zetten. Voorheen werd er druk geprint, geknipt en geplakt. Tegenwoordig gaat dat met 1 klik of een tik met je vinger op je smartphone.

Tot slot kun je ook verschillende woontrend-websites raadplegen om op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen, om zodoende je nieuwe woning helemaal JOUW plek te maken.

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 3 = elf
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.