Menu

Energiecontract afsluiten na een scheiding

scheiding

Een scheiding is voor veel mensen een zeer zware periode. Niet alleen komen er bij een scheiding veel emoties kijken, ook dienen er tal van belangrijke aspecten geregeld te worden. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe woning voor jou of je partner, het afsluiten van nieuwe contracten voor deze woning, het verdelen van de inboedel van jullie gezamenlijke woning, enzovoorts. Er zijn op internet verschillende tools die je kunnen helpen bij het proces van het verhuizen naar een nieuwe woning. Denk aan een vergelijkingstool voor het vergelijken van energieleveranciers, het vergelijken van telecomaanbieders, enzovoorts. Energie vergelijken via deze tools maakt het afsluiten van een nieuw energiecontract niet alleen makkelijker, maar kan je daarbij een aantrekkelijk financieel voordeel opleveren.

Wanneer moet ik na de scheiding overstappen van energiemaatschappij?

Bij een scheiding zal een van jullie twee uit de gezamenlijke woning vertrekken. Het kan voorkomen dat jullie besluiten om allebei op zoek te gaan naar een nieuwe woning en jullie gezamenlijke woning te verkopen. In beide gevallen is het noodzakelijk om op zoek te gaan naar een nieuwe energiemaatschappij. Overstappen van energiemaatschappij is niet nodig als een van jullie besluit het bestaande energiecontract mee te verhuizen naar een nieuwe woning. Dit is vaak aan te raden, omdat het opzeggen van een energiecontract een boete van enkele tientallen euro’s (afhankelijk van de resterende looptijd) met zich mee kan brengen.

Geld besparen door over te stappen

Ook buiten een scheiding om kan het sterk aan te raden zijn om af en toe verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Het vergelijken van energieleveranciers maakt het namelijk mogelijk om iedere maand geld over te houden. Veel mensen sluiten een energiecontract voor een of twee jaar af tegen een vast energietarief. Na deze looptijd wordt het vaste tarief vaak omgezet naar een variabel energietarief. Zo kunnen je maandlasten plotseling stijgen. Dit voorkom je door aan het einde van de looptijd van je energiecontract een overstap naar een andere energieleverancier te overwegen.

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 + vijf =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos komt in haar praktijk heel vaak de vraag tegen: “Hoe kom ik over mijn ex heen? Het is heel normaal dat je in je leven telkens weer herinnerd wordt aan die ene persoon waar je lang je leven mee hebt gedeeld. En dat je dat juist níet wil. Los komen van je ex klinkt Lees verder > hoe kom ik over mijn ex heen
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.