Menu

De Kindbehartiger

kindebehartiger

Een Kindbehartiger is een professional die er speciaal is voor de kinderen van ouders die uit elkaar zijn of gaan. Een Kindbehartiger is een belangenbehartiger van het kind. Om te luisteren en te horen waar een kind behoefte aan heeft en wat het wenst in deze scheidingssituatie, zodat ouders (of andere betrokkenen) daar rekening mee kunnen houden.

De stem van ieder kind verdient een plek binnen de scheidingssituatie. En “niet omdat het kan, maar omdat het moet”: in het Internationaal verdrag van de Rechten van het Kind staat immers dat kinderen het recht hebben om hun mening te geven, zeker als het over henzelf gaat.

De Kindbehartiger staat er voor dat ieder kind zijn of haar positie geborgd ziet richting de toekomst en dat er niet over de hoofden van kinderen wordt besloten. Anderzijds hebben kinderen ook het recht om beschermd te worden tegen te veel betrokkenheid bij de scheiding vanwege hun kwetsbare positie. In het handelen van de Kindbehartiger staan de participatiegedachte en de beschermingsgedachte die daar tegenover staat, centraal.

Lees ook het interview met oprichtster Marieke Lips.

 
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Vreemdgaan veroorzaakt heftige emoties bij zowel de bedrogene als de vreemdganger en heeft invloed op het hele sociale systeem. Het focussen op de schuldige is een valkuil en het is essentieel om door het rouwproces te gaan zonder vast te blijven zitten in de schuldvraag. Individuele coaching is belangrijk, maar een gezamenlijk proces is ook Lees verder > vreemdgaan verwerken
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.