Menu

Echt Verbinden

echt verbinden

scheidingverwerken

 

Echt (en opnieuw) verbinden

Als je uit elkaar gaat of dat van plan bent, komt altijd de vraag op wat liefde precies is en hoe je je (nieuwe) relatie vorm wil geven.

Na twee scheidingen werd die vraag voor mij steeds belangrijker. Eerst hield ik mij (als psycholoog) na mijn tweede scheiding een tijd bezig met het begeleiden van de verwerking van scheidingen, daarna ging ik me meer en meer richten op het begeleiden van relaties.

Wij leven vaak de relaties van onze ouders na. Maar in deze tijd van individuele vrijheid en mogelijkheden is het belangrijk om dat relatiedenken opnieuw onder de loep te nemen. Zijn we bij elkaar om samen kinderen op te voeden? Slapen we in één bed en wonen we in één huis omdat dat nu eenmaal van ons verwacht wordt? Heeft de vorm überhaupt iets met liefde te maken? Wat gebeurt er nadat de verliefdheid over is? Bij welke vorm voelen we ons het prettigst en blijft de liefde het beste stromen?

In een relatie, zeker als je al een scheiding achter de rug hebt, is het een hele kunst de liefde te laten bloeien. Het gaat vaak niet vanzelf, maar het is mogelijk! Het is belangrijk om te leren goed naar jezelf (ja, dat eerst!) te luisteren en samen jullie relatie centraal te zetten. Ik kan met jou/jullie meekijken naar alles wat jullie (nog) niet zien. Ook als je je scheiding wil verwerken. Je kunt dan leren, in plaats van je ouders na te leven, je kinderen voor te leven. Dan wordt een scheiding met recht een nieuw begin.

Ik, Wilma Ferwerda, bied in Haarlem individuele- en relatiebegeleiding.

www.echt-verbinden.nl en Facebook

Jansweg 40, 2021 KN Haarlem

0627325201

MEER BLOGS VAN DEZE PARTNER:

Ik ben verlaten en boos!

Ik ben verlaten en boos!

26 maart 2019

Vlog

Rijd jij ook nog wel eens langs het huis van je ex? Loslaten van je boosheid na je scheiding is een hele kunst, heeft ook Roos zelf eLees verder > loslaten na je scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.