Menu

Echt Verbinden

echt verbinden

scheidingverwerken

 

Echt (en opnieuw) verbinden

Als je uit elkaar gaat of dat van plan bent, komt altijd de vraag op wat liefde precies is en hoe je je (nieuwe) relatie vorm wil geven.

Na twee scheidingen werd die vraag voor mij steeds belangrijker. Eerst hield ik mij (als psycholoog) na mijn tweede scheiding een tijd bezig met het begeleiden van de verwerking van scheidingen, daarna ging ik me meer en meer richten op het begeleiden van relaties.

Wij leven vaak de relaties van onze ouders na. Maar in deze tijd van individuele vrijheid en mogelijkheden is het belangrijk om dat relatiedenken opnieuw onder de loep te nemen. Zijn we bij elkaar om samen kinderen op te voeden? Slapen we in één bed en wonen we in één huis omdat dat nu eenmaal van ons verwacht wordt? Heeft de vorm überhaupt iets met liefde te maken? Wat gebeurt er nadat de verliefdheid over is? Bij welke vorm voelen we ons het prettigst en blijft de liefde het beste stromen?

In een relatie, zeker als je al een scheiding achter de rug hebt, is het een hele kunst de liefde te laten bloeien. Het gaat vaak niet vanzelf, maar het is mogelijk! Het is belangrijk om te leren goed naar jezelf (ja, dat eerst!) te luisteren en samen jullie relatie centraal te zetten. Ik kan met jou/jullie meekijken naar alles wat jullie (nog) niet zien. Ook als je je scheiding wil verwerken. Je kunt dan leren, in plaats van je ouders na te leven, je kinderen voor te leven. Dan wordt een scheiding met recht een nieuw begin.

Ik, Wilma Ferwerda, bied in Haarlem individuele- en relatiebegeleiding.

www.echt-verbinden.nl en Facebook

Jansweg 40, 2021 KN Haarlem

0627325201

MEER BLOGS VAN DEZE PARTNER:

Ik ben verlaten en boos!

Ik ben verlaten en boos!

26 maart 2019
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

De scheiding raakt alle facetten van je leven. Hoe lukt het om in de periode met zoveel emoties, veranderingen en pijnlijke situaties, een conflict met de andere ouder Lees verder > Hoe voorkom ik conflict met de andere ouder?
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.