Menu

Eemland Mediation

Eemland mediation

 

Scheiding & Emotie, het kost tijd.

Wanneer een van beide partners wil scheiden is dit in beide gevallen moeilijk. Het is moeilijk om dit te vertellen, maar ook om deze mededeling te accepteren. Het maakt altijd emoties los. Boosheid, elkaar vermijden en niet meer willen praten, kunnen oorzaken zijn die een impasse in de communicatie veroorzaken. Als voorwaarde om op een respectvolle en goede manier uit elkaar te gaan, is het belangrijk te weten waarom de relatie niet voortgezet wordt.

En wat er eventueel moet veranderen met behulp van externe deskundigen.

Wij begeleiden deze emotionele fase van de scheiding zorgvuldig. Omdat wij van mening zijn dat een goede en zorgvuldige besluitvorming noodzakelijk is voordat de echtscheidingsmediation werkelijk wordt ingezet.

Scheiden met kinderen

Wanneer je kinderen hebt dan is de communicatie over het ouderschap en met jullie kinderen van groot belang. Het samen vastleggen van de afspraken die betrekking hebben op de kinderen in een ouderschapsplan is sinds 2009 wettelijk verplicht. Dit geldt voor iedereen die minderjarige kinderen heeft, in geval van huwelijk en samenwonen.

Wij zijn opgeleid voor het begeleiden van kinderen en ouders in scheidingsperiode. Wanneer wenselijk voeren wij kind-gesprekken en ouder-kind-gesprekken.  Wekelijks kunnen kinderen en ouders bij ons een speciaal programma volgen dat bijdraagt aan het voorkomen en verminderen van problemen door de scheiding: Het Zandkastelenprogramma. Regelmatig geven wij lezingen en informatieavonden die u kosteloos kunt bijwonen omdat wij graag onze kennis delen over het thema “kind & scheiding”.

Daarnaast heeft Tineke Kool samen met Jurjen Groen van www.ninus.nl, de De KOO-training® ontwikkeld:

De KOO-training® is bedoeld om ouders de mogelijkheid te geven om een gerichte keuze te kunnen maken; Ga ik me wel of niet volledig inzetten om de kinderen in alles te ondersteunen om hen zo min mogelijk schade te laten ondervinden in het conflict met mijn (ex)partner?

Of we iets voor je kunnen betekenen?
Om te ontdekken of wij iets voor je kunnen betekenen is een kennismakingsgesprek gratis en op korte termijn in te plannen.

Adressen:
Locatie Amersfoort: ‘Het Koetshuys’ Muurhuizen 30, 3811 EJ Amersfoort

T 033-2600607 | M 06-31635835 |

Mediation | Amersfoort | Soest | Zeist | Leusden | Woudenberg

 

echtscheidings mediator

Jurjen Groen

 

 

 

Vlog

Judith is gescheiden en komt met de volgende vraag bij Roos: “Mijn zoon wil niet meer naar zijn vader. Wat kan ik doen?” Samen zijn ze gaan onderzoeken waarom Sjoerd niet graag naar zijn vader gaat.   Heb jij dezelfde vraag? Roos Boer van Succesvol Scheiden het Gooi wil graag met Lees verder > mijn zoon wil niet meer naar zijn vader
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.