Menu

Eemland Mediation

Eemland mediation scheiding

Scheiding & Emotie, het kost tijd.

Wanneer een van beide partners wil scheiden is dit in beide gevallen moeilijk. Het is moeilijk om dit te vertellen, maar ook om deze mededeling te accepteren. Het maakt altijd emoties los. Boosheid, elkaar vermijden en niet meer willen praten, kunnen oorzaken zijn die een impasse in de communicatie veroorzaken. Als voorwaarde om op een respectvolle en goede manier uit elkaar te gaan, is het belangrijk te weten waarom de relatie niet voortgezet wordt.

En wat er eventueel moet veranderen met behulp van externe deskundigen.

Wij begeleiden deze emotionele fase van de scheiding zorgvuldig. Omdat wij van mening zijn dat een goede en zorgvuldige besluitvorming noodzakelijk is voordat de echtscheidingsmediation werkelijk wordt ingezet.

Scheiden met kinderen

Wanneer je kinderen hebt dan is de communicatie over het ouderschap en met jullie kinderen van groot belang. Het samen vastleggen van de afspraken die betrekking hebben op de kinderen in een ouderschapsplan is sinds 2009 wettelijk verplicht. Dit geldt voor iedereen die minderjarige kinderen heeft, in geval van huwelijk en samenwonen.

Tineke werkt ook als bijzonder curator:
Een Bijzondere Curator heeft de uiterst belangrijke taak om de “stem” van kinderen aan de Rechter en betrokkenen te vertalen zodat de rechter deze mee laat wegen om tot een weloverwogen besluit te komen.
Als Bijzondere Curator in Jeugdzaken vertegenwoordigt ze de belangen van minderjarige kinderen in en buiten rechte en krijgt ze, na benoeming door de Rechter, van de Rechter een specifieke taakomschrijving mee. Ze heeft een bemiddelende en/of adviserende rol en kan optreden op het gebied van kinderbeschermingsmaatregelen of familierechtelijke vraagstukken, zoals scheidingszaken waaronder omgang en ouderlijk gezag.

Daarnaast heeft Tineke Kool samen met Jurjen Groen van www.ninus.nl, de De GROENENKOOL-Training® ontwikkeld:

De GROENENKOOL-Training® is speciaal ontwikkeld voor ouders in, tijdens en na een problematische scheiding en bedoeld om ouders de mogelijkheid te geven om bewust te handelen en het onderscheid te kunnen maken tussen het ex-partnerschap en het gezamenlijk ouderschap. Wij begeleiden juist de ouders zodat zij de kinderen kunnen ondersteunen en hen zo min mogelijk schade te laten ondervinden van ruzies tussen de ouders.

De praktijk training in combinatie met een theorie map geeft inzicht aan ouders in de beleving van de scheiding voor kinderen en bewustwording van de gevolgen van conflicten tussen ouders. De training heeft als doel het bevestigen en versterken van gezamenlijk ouderschap, communicatieverbetering, bewustwording en het hanteren van het conflict en het in kaart brengen van bestaande communicatie en vechtpatronen.

Jurjen Groen van Ninus en Tineke Kool van Eemland Mediaton hebben hun visie, kennis en daarmee hun expertises samengevoegd en op elkaar afgestemd. Met als resultaat deze bijzonder effectieve training ontstaan waarbij het doen (beleving) en het denken (bewustwording) gecombineerd wordt en op “aan” worden gezet.

Of we iets voor je kunnen betekenen?
Om te ontdekken of wij iets voor je kunnen betekenen is een kennismakingsgesprek gratis en op korte termijn in te plannen.

Adres:
Locatie Amersfoort:

Smallepad 32

3811 MG te Amersfoort

T 033-2600607 | M 06-31635835 |

Mediation | Amersfoort | Soest | Zeist | Leusden | Woudenberg

Eemland mediation

 

mediation eemland

 

 

 

Vlog

Rijd jij ook nog wel eens langs het huis van je ex? Loslaten van je boosheid na je scheiding is een hele kunst, heeft ook Roos zelf eLees verder > loslaten na je scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.