Menu

Judex: uw recht, uw expert

judex, diensten rondom echtscheiding

Zit je met een juridische vraag of een ingewikkelder juridisch probleem? Heb je advies nodig bij een bepaald conflict en weet je niet zo goed wat voor hulp je nodig hebt? Bij Judex kun je terecht met al je juridische problemen en vragen. 

De juiste expertise voor ieder rechtsgebied

Als burger ben je niet op de hoogte van alle regels en wetten die in ons land gelden en wat nu precies je rechten en plichten zijn. Bovendien is het ook niet heel gemakkelijk om het allemaal zelf te doorgronden. Judex heeft op begrijpelijke wijze samen met een aantal mediators, een notaris en een gerechtsdeurwaarder hun kennis en ervaring uitgewerkt in honderden artikelen, juridisch documenten en praktijkvoorbeelden van de 10 meest voorkomende rechtsgebieden:

 • Bouwen, wonen en huren;
 • Consumentenrecht;
 • Overheid & burger;
 • Overlijden en nalatenschap; 
 • Uitkeringen & sociale zekerheid; 
 • Rechtsbijstand & procedures; 
 • Vreemdelingenrecht;
 • Incasso & beslag;
 • Strafrecht;
 • Werk & ontslag;
 • Letselschade & ongevallen;
 • Familie & echtscheiding

Die laatst genoemde, Familie & echtscheiding, is het specialisme van Judex. Vooral voor informatie, de benodigde documenten en hulp bij echtscheiding ben je bij Judex aan het juiste adres. 

Diensten rondom echtscheiding

Bij Judex worden een aantal diensten aangeboden, zoals online scheiden en mediators. Je vindt er vele artikelen met informatie over allerlei onderwerpen waar je mee te maken krijgt als je gaat scheiden, maar ook tips en tricks, praktijkvoorbeelden, een handig stappenplan en checklist die je kunt volgen. 

Ervaren en professionele mediators

Naast handige juridische invuldocumenten die je kunt downloaden, is Judex een ware marktplaats voor mediators uit heel Nederland. Mediation wordt steeds populairder, omdat het een manier van conflicthantering is waarbij de betrokken partijen bij elkaar komen om de situatie bespreekbaar te maken en uiteindelijk samen tot oplossingen te komen die voor alle betrokkenen acceptabel zijn. Je kunt de experts van Judex gemakkelijk met elkaar vergelijken en in een paar muisklikken een mediator vinden die bij jou past. 

Online scheiden

De dienst ‘Online scheiden’ van Judex is de meest snelle en goedkope manier van scheiden die er in Nederland bestaat. Bij online scheiden ontvang je van Judex de benodigde documenten en vult deze zelf in (samen met je aanstaande ex-partner). De expert van Judex zorgt voor de afhandeling tot de echtscheiding officieel is voltrokken. Je hoeft zelf niet naar de rechtbank toe. Op deze manier wordt snel scheiden mogelijk gemaakt. Je kan hierdoor al binnen vier tot vijf weken gescheiden zijn. Vooraf kies je het pakket dat het beste bij jullie situatie past. Je betaalt een vast bedrag en krijgt achteraf dus niet te maken met bijkomende kosten. Een belangrijke voorwaarde voor online scheiden is dat jij en je aanstaande ex-partner goed uit elkaar gaan en samen alle afspraken kunnen maken die nodig zijn om de scheiding rond te maken.

Onafhankelijk en betrouwbaar

Op Judex.nl vind je alle belangrijke informatie over de 10 meest voorkomende rechtsgebieden heel overzichtelijk terug. Alle informatie is opgesteld door onafhankelijke juridische experts en bieden jou professionele ondersteuning op het gebied waar jij het nodig hebt. Als je niet zo goed weet welke hulp het beste bij je past, kan je Judex je vraag sturen. Vervolgens wordt je vraag gematcht met een van hun experts en binnen 24 uur krijg je antwoord van de expert. Handig toch? Neem snel een kijkje op de website.
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Scheiden is een moeilijke beslissing voor volwassenen. Vaak gaat het om verschillen en onenigheden tussen hen. Kinderen zien beide ouders als geheel, met hun goede en minder goede kanten. Een kind kan niet kiezen tussen ouders op basis van de minder goede kanten. Roos vertelt in haar vlog van vandaag hoe je als ouders er Lees verder > kind kan niet kiezen tussen ouders
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.