Menu

Kies voor jezelf bij narcisme

narcisme

Nooit meer een relatie met een narcist

Ik kwam kleiner dan klein uit mijn relaties. Ik gaf hen liefde en zij zichzelf. Dat zag ik helaas pas naderhand. Heel vaak voelen we wel dat er iets niet klopt, maar we kunnen er de vinger niet op leggen. Iedere relatie heeft wel iets, toch?

Het heeft mij jaren gekost om te herstellen. Ik begreep dat niet. Ik dacht dat ik gek was. Tot ik, jaren later, narcisme leerde kennen. Toen vielen de kwartjes.

Het kwam ook aan als een mokerslag. Als je gaat scheiden, kom je in een rouwproces. Je verliest zo veel. Je leven gaat helemaal ondersteboven. Heb je te maken gehad met destructieve relatie dan is je rouwproces nog rauwer. Je hebt alles gegeven voor iets wat niet bestond en bent jezelf daarin ook nog eens kwijtgeraakt.

De kennismaking met narcisme gaf mij erkenning – ik was toch niet gek! – maar ik had ook nog een stuk rouw te verwerken. Had ik dat eerder geweten, dan was ik veel sneller gekomen tot waar ik nu sta: dat ik blij ben met wat het me gebracht heeft. Ik ken mezelf beter dan ooit.

Ik werkte als coach-counsellor in eerste instantie met gescheiden vrouwen. Hierdoor trok ik veel vrouwen aan die te maken hadden met emotioneel en fysiek misbruik. Toen ik narcisme leerde kennen, kreeg het een naam.

De overstap naar begeleiden bij narcistisch misbruik was geen makkelijke, maar te belangrijk om niet te doen. Narcisme bekend maken, de slachtoffers een stem geven. Veel mensen weten niet waar ze mee te maken hebben of kunnen krijgen. Dat is zo gevaarlijk. Zeker als je te maken krijgt met narcisten die naar buiten toe heel normaal functioneren, maar naar intimi een waar schrikbewind voeren.

Narcisme is complex. Herstellen ervan ook. Dat kun je niet alleen. Het is heel belangrijk dat bij iemand te doen die er verstand van heeft, die er ervaring mee heeft. Niet hoeven uitleggen en/of verdedigen. Geen onbedoeld verkeerde adviezen. Ik heb dat zelf door schade en schande geleerd.

In mijn begeleiding focussen we op waar het toe doet: op jou. De reden is narcisme, maar het draait om jou. Zodat jij herstelt en weer jezelf wordt. Zodat jij je leven weer in vrijheid kunt genieten. En herhaling voorkomt.

Ik begeleid in individuele trajecten, op locatie of via Skype. Afstand is dus geen probleem. In mijn groepstraining leer ik vrouwen sterk staan tegenover Narcisme. Deze geef ik ook vaak in de 1-op-1 variant, op locatie of via Skype. Ook aan mannen.

Op mijn site vind je de 5-daagse online workshop Stevig in je schoenen tegenover narcisme, diverse e-books en vele artikelen om je te informeren en te helpen.

Wil je weten wat het beste bij jou past en wat ik voor jou kan betekenen, dan nodig ik je van harte uit voor een focussessie. Vrijblijvend en vertrouwelijk. Klik hier om hem aan te vragen.

Warme groet,
Willy

narcisme

 

 

 

 

 

 

 

Telefoon: 0612 930 686
Website | Facebook | LinkedIn
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Soms is je relatie 37 graden, dat is mooi. Soms ligt de temperatuur ver onder 0. Dat is nog geen reden om uit elkaar te gaan. Het is wel belangrijk om in balans te blijven. Sta je samen of alleen open voor de relatiethermometer? Bekijk de vlog van Marloes! Marloesvdheuvel.nl 06 15528303 info@marloesvdheuvel.nl Bekijk ook Lees verder > relatiethermometer
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.