Menu

Kind, scheiding en emoties

kind emoties en scheiding

“Voor ouders en professionals die kinderen op speelse wijze willen ondersteunen bij scheiding.”

Kind, scheiding en emoties

Tijd voor Tranen is een initiatief van Claudia Hass, auteur van het kinderboek ‘Sloompje Slak, het gebroken huis’ (ISBN: 978 94 91920 52 3) voor kinderen van gescheiden ouders.

Op een dag wordt Sloompje Slak wakker en ontdekt dat haar slakkenhuis in tweeën is gebroken. Dat is schrikken! Vlug probeert ze haar huis te lijmen. Het lukt maar helaas valt haar huis kort daarna opnieuw uit elkaar. Sloompje voelt zich verdrietig. Ze vindt het niet fijn dat er dingen veranderen. Gelukkig helpen haar lieve vrienden, Fien en Spinkie, haar bij dit avontuur vol emoties en veranderingen. Samen gaan ze op zoek naar een nieuw slakkenhuis voor Sloompje. Ben je benieuwd of ze een nieuw huis voor Sloompje kunnen vinden?

Sloompje Slak, het gebroken huis is een kinderboek (3-9 jaar) met een therapeutische knipoog.Het boek en werkboek geven ouders een concrete en tastbare tool in handen om het proces van scheiding samen met hun kind aan te gaan. Door samen te lezen, te tekenen en te praten over Sloompje Slak en waar mogelijk de vertaalslag te maken naar de eigen scheidingssituatie, versterkt de band tussen ouder en kind.

Sloompje Slak, het gebroken huis is meer dan een boek.

Als expert op het gebied van scheiding, rouw en verlies, heeft Claudia voor ouders en professionals die om het kind heen staan ten tijde van scheiding de Sloompje Slak methode ontwikkeld.

De Sloompje Slak Methode

De Sloompje Slak methode vormt de basis voor;

sloompje slak

Kenmerkend voor De Sloompje Slak Methode is;

  • Speels;
  • Tijd voor emoties;
  • Kind perspectief;
  • Gepersonaliseerde Sloompje Slak Scheidingsknuffel;
  • Metaforen voor emotionele afstand;
  • Leerzaam voor ouder én kind;
  • Kinderboek én werkboek;
  • Voorbeeldvragen;
  • Zowel preventief als therapeutisch inzetbaar;
  • Emotiekaarten krachtig visueel hulpmiddel rondom emoties.

“Concreet en tastbaar. Troost en ondersteuning vanuit het hart”

Lees er meer over op www.tijdvoortranen.nl. Dé plek voor informatie, hulp, scholing, boeken en ander waardevol materiaal rondom scheiding, rouw en verlies bij kinderen.

Warme groet, Claudia Hass

kind, scheiding en emoties
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Krijg jij al de bibbers bij het idee dat je met de andere ouder moet overleggen hoe de gewijzigde plannen voor de lockdown periode eruit gaan zien? Vind jij het heel ingewikkeld om te communiceren met je ex partner? Renata Vermeulen geeft je in onderstaande vlog tips hoe je makkelijker kan communiceren met je ex. Lees verder > wijzigen de kerstplannen door de lockdown?
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.