Menu

Kom in balans. Psycholoog Hans Jacobs

psycholoog Hans jacobs

Pratijk in Den Bosch, Elst en Venlo

Mijn naam is Hans Jacobs, ik ben 57 jaar en ik heb twee zoons. Na een studie Communicatiekunde en Mileu-Management afgerond te hebben, heb ik in 2003 de doctoraalstudie Psychologie aan de Open Universiteit in Heerlen afgerond. Sinds 2003 ben ik als allround psycholoog fulltime aan het werk. Mijn achtergrond ligt in verschillende functies in het bedrijfsleven, (semi-)overheid en gezondheidszorg. Eerst als trainer-coach, en later als psycholoog, heb ik veel ervaring opgedaan met psychische problemen die mensen ervaren in privé-, gezins- en werksituaties. Vaak zijn deze onderling met elkaar verbonden en moeten dan ook soms in de behandeling meegenomen worden. Mijn aanpak kenmerkt zich door een pragmatische, betrokken en intuïtieve werkwijze. Mijn Praktijk is gevestigd in het centrum van ’s-Hertogenbosch op loopafstand van het NS station. Daarnaast heb ik nog twee bezoek locaties in Elst bij Nijmegen en Venlo waar ik clienten kan ontvangen.

Specialiteit

Mijn specialiteit: mensen in hun kracht zetten en zorgen dat het denken, voelen, willen en doen weer in balans komen.

Als ik op mijn eigen leven terugblik, dan zie ik een zoektocht. Een weg terug naar mezelf, waarin ik de patronen die ik als kind aanleerde weer af moest leren. Dat proces heeft me gevormd. Ik verdiepte me in de psychologie van de mens, werd er door gegrepen en maakte er mijn beroep van. Ik ben er van overtuigd dat ik door die levenservaring en het feit dat ik niet altijd psycholoog was mijn cliënten beter begrijp en ze ook beter kan begeleiden.

Zo denk ik er over: bij de meeste jonge kinderen zijn denken, voelen, willen en doen volkomen in balans. Ze leven in het hier en nu. Gaandeweg begint het leven sporen na te laten. Je ontwikkelt strategieën om zo succesvol mogelijk de wereld aan te kunnen. Je doet positieve, maar ook negatieve levenservaringen op en er ontstaan lichamelijke en psychische blokkades. Het denken, voelen, willen en doen zijn dan niet meer in balans. Gevolg is dat je iets mist in je leven en een leeg gevoel ervaart. Je bent jezelf verloren.

Veel mensen zullen het herkennen: je stelt torenhoge eisen aan jezelf, je relatie en je omgeving. En in de drukte die dat met zich meebrengt heb je jezelf uit het oog verloren. Het gaat geleidelijk. Je hebt het niet eens door. Tot het te laat is. En dan zit je vast, soms heel letterlijk. De oorspronkelijke bronnen van energie en balans zijn opgedroogd.

Hervinden van balans

Een van de belangrijkste onderwerpen in mijn werk is het hervinden van de balans. Veel psychische klachten zoals depressie, angsten, burn-out en identiteitsproblematiek zijn vaak symptomen van de ontstane disbalans en niet de oorzaak. Ik richt mij met name op het herstellen van de balans; dit doe ik op een praktische ervaringsgerichte werkwijze.

 

MEER BLOGS VAN DEZE PARTNER:
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Renata geeft in deze vlog inzicht in het proces bij kinderen. Wanneer ouders aangeven dat ze gaan scheiden, breekt er voor de kinderen een moeilijke tijd aan. En dat willen ze niet altijd aan hun ouders laten zien want die hebben het al moeilijk genoeg. Dus wanneer je als ouder zegt dat het goed gaat Lees verder > kinderen na scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.