Menu

Liefdesverdriet psycholoog Hester Schaart

Liefdesverdriet

Liefdesverdrietpsycholoog Hester Schaart:

‘Ik ben echt verliefd op mijn vak!

 Ik word altijd weer geraakt door de mensen die hun pijn en verdriet met me willen delen in de hoop op een beter leven. Het doet me echt iets als ik mensen zie vechten voor hun geluk.  De veerkracht die dan altijd tevoorschijn komt, dat is zo mooi om te zien! Ik ben heel blij dat ik Gezondheidszorgpsycholoog ben.

Er komen soms mensen bij me met grote trauma’s of een ingewikkelde gezinsachtergrond of met persoonlijkheidsproblemen. Vind het een eer dat ze hun kwetsbaarheid met me willen delen en dan zo met mij samen op zoek gaan naar hun mogelijkheden.

Mijn vader was huisarts en mijn moeder maatschappelijk werkster, dus het meeleven met mensen is mij met de paplepel ingegoten. In ieder geval heb ik het ze ook heel vaak zien doen. Die betrokkenheid op mensen was voor ons thuis heel gewoon. Ook mijn broer is coach geworden, hij helpt mensen door lastige periodes in hun werk heen. 

Zelf heb ik veel pijn gehad toen mijn ouders gingen scheiden. Je wilt toch altijd dat je ouders bij elkaar blijven. Ik kan die impact die dat op mensen heeft zo goed begrijpen. Maar ik heb ook ervaren dat er altijd weer een ‘way out’ is, een mogelijkheid om de draad op te pakken en het geluk te hervinden.

Liefdesverdriet

Nu ik me sinds een paar jaar vooral bezighoud met liefdesverdriet, zie ik hoe hard een liefdesbreuk kan ingrijpen in het leven van mensen. Als psycholoog beschouw ik dat als rouw. Niet het rouwen om een verlies aan de dood, maar rouwen om een verloren geliefde. En dat kan zelfs nog veel pijnlijker zijn. Ik heb zelf ook een aantal keer heftig liefdesverdriet gehad. Dat waren heel nare periodes, maar het heeft mijn fascinatie voor wat er na zo’n breuk gebeurt wel sterk gevoed. Je kan er goed door onderuit gaan!’

Ik ontvang sinds een aantal jaar heel wat mensen met liefdesverdriet in mijn praktijk en help hen bij de verwerking. Ik geef ook  online masterclasses, waarin ik  persoonlijk mensen tips geef hoe ze door de ergste pijn heen kunnen komen. 

Ik heb ook twee online herstelprogramma’s gemaakt die mensen in hun eigen tijd kunnen doorlopen. Er staan allerlei tips en trucs en handvatten in voor een gelukkig leven. Want geloof me: er is leven na je ex!’ Beide programma’s vind je op mijn website: liefdesverdrietpsycholoog.nl

Online herstelprogramma’s

Het ene online programma heet: Eerste hulp bij liefdesverdriet, waarin je concrete  handvatten krijgt om te leren omgaan met de eerste nare grote schok net na de breuk. Dit programma leert jou hoe je de noodzakelijk rust houdt in je hoofd, hoe je omgaat met alle emoties zoals verdriet, boosheid, paniek, stress en verwarring, hoe je goed blijft zorgen voor jezelf wanneer je in paniek bent over alle zaken die nu moeten worden geregeld rond de scheiding, zoals de kinderen, huis, financiën enz. De unieke PAD methode zorgt ervoor dat je overzicht houdt, rustig voelt, de pijn kan transformeren naar rust.

Het andere uitvoerige en complete programma: Bevrijd je van je liefdesverdriet/Alleen krachtig verder plan helpt je in je complete verwerkingsfase, waarin je leert hoe je het verlies van je ex-partner, het leven met degene, en al je herinneringen op een goede manier afsluit, zonder pijn.  Je leert je hoe je een nieuwe koers neerzet in jouw leven en welke acties je moet inzetten om jezelf weer te herontdekken. Je leert hoe je weer gaat genieten van je nieuwe leven, los van het verleden.  Op weg naar een geheeld hart. 

liefdesverdriet
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Ik voel me zo schuldig! Moet ik dan maar terug naar mijn ex? Voor mijn kind? Hoe maak je de juiste keuzes? Het verwerken van je scheiding, écht voelen dat je boos bent, écht voelen dat je verdrietig bent, is essentieel om in de toekomst de juiste keuzes te kunnen maken. Marloesvdheuvel.nl 06 15528303 info@marloesvdheuvel.nl Lees verder > schuldig over scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.