Menu

Praktijk May, voor moeders na scheiding

back on track na de scheiding

Je ging scheiden en daarvoor moest veel geregeld worden. Dat is inmiddels gebeurd en dat heb je goed gedaan. Je wist wel dat wanneer alles geregeld was, je wellicht wel wat emoties zou voelen. Maar dat het zóveel pijn zou doen? Daar was je niet op voorbereid.

Moeders na scheiding

Veel vrouwen schakelen hun emoties uit tijdens het scheidingsproces. Dit is een manier van overleven die heel begrijpelijk is. Wanneer de ‘overleef-stand’ niet meer nodig is, geeft het lichaam aan dat het niet meer door kan. Dat kun je met je hoofd niet begrijpen en dat willen we vaak wel gaan doen. Het lichaam kan dat op verschillende manieren aangeven, bijvoorbeeld door middel van:

 • Piekergedachten; vooral ’s nachts is dit vervelend, omdat je niet uitgerust wakker wordt en daarom niet volledig aanwezig kunt zijn. Dit heeft invloed op de relatie met je kinderen, op je werk en op je vriendschappen.
 • Lichamelijke kwaaltjes, zoals hoofdpijn, nek en schouderklachten, vergeetachtigheid. Het gevoel hebben dat je een wandelend hoofd bent, alsof je hoofd en lichaam afgesneden zijn en niet samenwerken.
 • Emoties waar je geen controle over hebt. Zo kan het voorkomen dat je huilend in de supermarkt staat, omdat de caissière je afsnauwde of dat je zelf schreeuwend tegenover je kinderen staat omdat ze, in jouw ogen, iets doen wat niet oké is. Over deze uiting van emoties voel je dan weer schuldig en zo kom je in een vicieuze cirkel terecht.
 • Emoties die niet gevoeld worden of niet tot uiting komen. Met je hoofd kun je wellicht bedenken dat je boos, verdrietig of angstig bent. Alleen komt het er niet uit, het lijkt wel alsof er een blokkade op zit.
 • Weinig energie. Een beetje moe zijn we allemaal wel eens. Maar wanneer je oververmoeid bent en geen uitzicht hebt op een plek of tijd waarop je kan opladen, kan dit lijden tot extreme vermoeidheid, depressie en zelfs burn-out.

Energetisch therapeut

Ik ben Miranda van Beuningen, alleenstaande moeder van twee jongens en inmiddels weer gelukkig in de liefde. Na zestien jaar in het basisonderwijs gewerkt te hebben, ben ik nu Energetisch therapeut. Na het onverwachts stranden van mijn huwelijk, voelde ik me intens machteloos. Die machteloosheid zorgde ervoor dat ik in een identiteitscrisis terecht kwam. Wie was ik zonder die liefdesrelatie? Wat waren mijn normen en waarden? Wie was ik eigenlijk? Ik was gewend om volledig op mijn hoofd en sterke eigen wil te vertrouwen. Daarmee kreeg ik immers alles voor elkaar. Ik merkte dat alleen mijn hoofd gebruiken niet meer werkte. Mijn hoofd moest gaan samenwerken met mijn hart en buik, mijn intuïtie.

Deze identiteitscrisis heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik antwoord heb gekregen op deze vragen. Ik weet wie ik ben, wat mijn normen en waarden zijn en ik sta vol (zelf)vertrouwen in het leven. Ik voel me nu niet meer machteloos, omdat ik keuzes maak op basis van (zelf)vertrouwen en intuïtie. Ik weet nu hoe ik mijn sterke eigen wil en doelgerichtheid kan combineren met mijn (hoog)gevoeligheid en spirituele gaven.

Moeders die emotioneel vastlopen na scheiding

Ik begeleid moeders die na hun scheiding emotioneel vastlopen. Hiervoor heb ik het ‘Back on Track’ programma ontwikkeld, omdat het belangrijk is dat jij weer op het goede spoor komt. Zodat je succesvol kunt zijn in alles wat je doet, de vrouw en moeder kunt zijn die je wilt zijn en voldoende energie hebt om het leven te leiden wat voor jou bedoeld is!

Back on Track

Na het volgen van het BACK ON TRACK programma kan jij:

 • voelen waar in jouw lichaam jouw energiestroom geblokkeerd wordt. En ook weet je hoe je je energiestroom weer in balans kunt brengen. Dit proces zorgt voor uitdaging, groei en persoonlijke ontwikkeling. En daar krijg je weer energie van. Energie die je nodig hebt om de moeder te zijn die je wilt zijn voor je kinderen. Zodat je wél dat spelletje met ze kan spelen of dat potje kan voetballen. En met aandacht in verbinding met je kinderen kan zijn.
 • uitdragen wie JIJ bent, wat JIJ belangrijk vindt en waar je van ‘aan’ gaat. Dit zorgt voor zelfvertrouwen en (com)passie. Je kan voor jezelf gaan staan, jezelf uitspreken en je plek in de wereld innemen. Zonder zelfvertrouwen zal je niet in beweging komen en blijven dingen zoals ze zijn. Je zal andere mensen volgen, omdat je niet vertrouwt op je eigen mening en intuïtie. Je zal voelen dat je geen geluk verdient en daarmee je eigen succes saboteren. Je zal blijven vechten tegen je zwakke kanten in plaats van ze met liefde en begrip te accepteren. Zonder zelfvertrouwen zal je nooit echt van jezelf houden en altijd een innerlijke onrust ervaren. Jij hebt nu de mogelijkheid om daar wat aan te doen, zodat je wél succesvol kunt zijn en rust kunt ervaren. En daarbij ben je een geweldig voorbeeld voor je kinderen!
 • keuzes maken vanuit flow. Meegaan op de stroom van het leven. Je maakt dingen mee waar je niet om gevraagd hebt. Weerstand is de meest logische reactie voor jou, ook al weet je dat die weerstand je niet verder gaat helpen. Hoe zou het zijn als je keuzes maakt vanuit je intuïtie en de flow die het leven biedt? Hierbij leer je accepteren dat dingen gaan zoals ze gaan en dat je daarbij een keuze hebt hoe je hiermee omgaat. Dit maakt het leven draaglijker en minder zwaar. Je leert loslaten en minder controle te hebben over dingen waar je geen invloed op hebt. Het leven krijgt weer glans!
 • voelen dat je meer energie krijgt. En vermindering van je vage klachten. Door meer naar je intuïtie te luisteren en mee te gaan op de stroom van het leven, zul je merken dat je meer energie krijgt. Blokkades worden opgeheven en jouw energie kan weer vrijer stromen. Dit heeft zijn uitwerking op fysiek niveau, maar ook op mentaal, emotioneel, sociaal en spiritueel niveau. Doordat je meer energie krijgt, zal je die hobby weer oppakken waar je eerst geen puf voor had. Waar je eerst ‘nee’ zei tegen die vriendin die je mee vroeg om te gaan winkelen, zeg je nu ‘ja’. Je hebt ook weer zin om te gaan sporten en actief deel te nemen aan sociale activiteiten. Je spreekt weer af met vrienden en dit zorgt voor verbinding. Verbinding gaat stress tegen en vermindert gevoelens van angst.
 • accepteren dat je niet alles alleen hoeft te doen. Je hebt geleerd dat je naast een hoofd (=regel-modus) ook een hart (=intuïtie) hebt en dat je die twee met elkaar kan laten samenwerken. Dit is belangrijk om weer in balans te komen. Want balans geeft zelfvertrouwen. Je gaat je weer die sterke vrouw voelen die je vroeger was, maar onderweg even bent kwijtgeraakt.

Wat houdt het in?

Wil jij dit kunnen? Dan is het BACK ON TRACK-traject wat voor jou. Wat houdt het in?
Zes sessies van 60-90 minuten in mijn praktijk. Deze sessies zijn volledig afgestemd op jou. In ieder geval krijg je een Acces Bars behandeling én een Familieopstelling op tafel

 • Welkomstcadeau
 • Huiswerkopdrachten
 • Lichamelijke oefeningen
 • Meditaties
 • Affirmaties, ook deze zijn afgestemd op jou.

In de sessies ligt de nadruk op VOELEN, het doorvoelen van emoties en het lichaam. Daarnaast is er ook ruimte voor gesprek. Voor verdere uitleg over mijn werkwijze verwijs ik je naar mijn website www.praktijkmay.nl .Wil je een vrijblijvend en gratis sessie inplannen? Kijk dan op www.praktijkmay.nl en neem contact met mij op via de button ‘Contact’. Wees welkom!
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.