Menu

Relatietherapie Amersfoort e.o.

relatiecoaching Pep Degens

Liefde is de brandstof voor je leven. In een relatie word je meetbaar ouder en gelukkiger dan zónder een relatie. Helaas is het samen op koers blijven in die relatie best nog pittig. Je wordt geconfronteerd met je eigen allergie, trapt op de lange tenen van de ander, voldoet toch niet aan de stilzwijgende verwachtingen, hebt een andere ambitie of perspectief op langere termijn, raakt in een sleur, of bezwijkt voor de verleiding om je heil buiten de deur te zoeken. Geen wonder dat meer dan 30% van onze duurzame relaties vroegtijdig strandt.

Ik word in mijn vak als trainer al meer dan 20 jaar geconfronteerd met mensen die kampen met allerlei vormen van tegenslag en tegenwerking in hun leven. Ik geniet ervan om die kluwen te ontrafelen; wat is wanneer tegenslag? Welke rol speelt je eigen mindset? Wat als we het eens gemakkelijk gaan maken? Welk ander perspectief kunnen we aanbrengen?

Sinds enkele jaren ben ik me gaan toeleggen op relaties en dan ook in de preventieve zin: hoe voorkom je dat de liefde wegglijdt? Wat kun je doen voordat of zodra de eerste haarscheurtjes zichtbaar worden? Wat is het recept -als het al bestaat- voor de gelukkige relatie?

Een relatie kan op vele manieren worden geholpen. Ik ben erg van het opgeven van huiswerk. Oefeningen kunnen je helpen. Je focussen op het gedrag dat je wil verbeteren eveneens. Spelregels aanbrengen voor je relatie. Ontspanning afdwingen. Recht toe recht aan feedback geven. De rode draad in mijn aanpak is dat ik je niet spaar. Je hebt recht op mijn volle aandacht, kennis en interactie.

In mijn boeken -over groei, eigenaarschap, geluk- kun je de benodigde kennis opdoen over gedrag, waarvan het nieuwste boek –‘Liefde in tijden van scheiden’- expliciet gaat over relaties.
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat is nu het geheim om jullie communicatie te verbeteren? Je doet heel hard je best om de ander tegemoet te komen maar het komt maar niet binnen bij de ander. Er wordt altijd anders gereageerd dan jij verwacht. Hoe kan dat toch? Je blijft in een welles-nietes spelletje ronddraaien en je komt samen helemaal Lees verder > wat is het geheim om jullie communicatie te verbeteren?
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.