Menu

Resolve Visie, scheidingsbemiddeling

Resolve Visie

Onze mediators zijn specialisten in scheiden

Wij zijn een landelijk werkend organisatie en onze mediators zijn gespecialiseerd in mediation bij echtscheiding. Er is altijd een mediator in de buurt, die bij jullie thuis komt om samen de scheiding te regelen. Aangezien wij alleen maar scheidingen behandelen, weten we hier alle ins en outs van en kunnen wij jullie begeleiden om tot de best passende oplossingen te komen.

Wat houdt samen scheiden in?

Samen scheiden houdt in dat je als partners samen om de tafel gaat om alles af te handelen. Dit is in plaats van de keuze voor elk een eigen advocaat. De gezamenlijke mediator is er voor jullie beiden en uitgangspunt bij de afspraken is dat het voor jullie allebei goed is. Samen scheiden betekent:

 • Dat je investeert in de onderlinge relatie. Hoe moeilijk soms ook, je blijft in gesprek met elkaar. Als jullie samen ouders blijven profiteren jullie kinderen hiervan. Zij zien dat jullie verantwoordelijkheid nemen en niet vechtend tegenover elkaar komen te staan.
 • Dat je allebei invloed hebt op de afspraken. Dit maakt dat ze beter werken in de praktijk. Er ontstaat zo rust en een goede basis voor de toekomst.

Wat kunnen jullie verwachten van onze mediators?

Onze mediators regelen samen met jullie de scheiding van begin tot eind. Je wordt goed geïnformeerd en alles komt met scheiden in 7 stappen aan bod. Na een vrijblijvende kennismaking volgen er een aantal stappen:

 • Samen met jullie worden er goede afspraken gemaakt over alles dat voor jullie relevant is. Denk aan afspraken over de financiën, pensioenen en alimentatie.
 • Hebben jullie een koophuis? Hierbij zorgen we dat er snel duidelijkheid komt of één van jullie de woning kan overnemen.
 • Voor kinderen is er extra aandacht. Naast goede afspraken over hen, die worden vastgelegd in het ouderschapsplan, worden er tips gegeven hoe je hen zo goed mogelijk steunt.  Ook is er apart een gesprek met kinderen Hierin kunnen zij aangeven wat hun ideeën zijn en wordt besproken hoe ze in hun vel zitten.
 • Als er over alle zaken overeenstemming is bereikt, zorgt onze vaste advocaat voor de afwikkeling bij de rechtbank. Hiermee is alles geregeld.

Waarin onderscheidt Resolve zich?

Wie zijn wij en waarin onderscheiden wij ons?

 • Wij staan voor een persoonlijke aanpak. Onze mediators zitten echt als mens bij jullie aan tafel en er is ook altijd aandacht voor jullie persoonlijke situatie.
 • Er is duidelijkheid over de kosten. Wij werken met een all-in prijs, zo zijn er geen verrassingen achteraf.
 • Wij sluiten altijd aan bij jullie behoefte. Ligt het accent meer op snelheid, dan zorgen we dat het tempo erin blijft. Loopt de communicatie moeizaam tussen jullie? Dan ondersteunen we daarbij.
 • Door ons landelijk netwerk van mediators, hebben we alle expertise in huis om jullie goed bij te staan. Is er bijvoorbeeld een eigen bedrijf, dan is er voldoende kennis om dit goed te begeleiden.
 • We werken samen met andere instellingen en organisaties. We werken op landelijk niveau samenmet Hypotheekvisie om te zorgen voor snel duidelijkheid over de woning bij de scheiding. Ook lokaal hebben onze mediators contacten, zoals een Kiescoach, notaris, coaches of belastingadviseur. Is er dus iets extra’s nodig, dan kunnen we daarvoor zorgen.

Onze mediators staan graag voor jullie klaar in de moeilijke periode van een scheiding & bieden jullie een zorgvuldige afsluiting van de scheiding. Neem een kijkje op Resolvevisie.nl of neem rechtstreeks contact op via: 085-1302999 of via het contactformulier op de website.

 

Resolve Visie
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

In deze video legt Gwyneth Paltrow uit hoe zij en Chris Martin het co ouderschap samen goLees verder > Gwyneth Paltrow co ouderschap
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.