Menu

Slimmer Scheiden: Goed voorbereid, beter uit elkaar

slimmer scheiden zon mediation

Goede voorbereiding: meer grip, minder stress

Het is belangrijk je scheiding zorgvuldig voor te bereiden. In de handige online cursus op www.SlimmerScheiden.nl help ik je in 6 praktische stappen om je scheiding goed voor te bereiden, zodat je minder tijd en geld kwijt bent aan je mediation. Dat voorkomt escalatie en laat de mediation sneller en soepeler verlopen, waardoor jullie straks beter samen als ouders van jullie kinderen een nieuwe start kunnen maken.

Even voorstellen

Ik ben Marieke Zon, ruim 25 jaar advocaat en mediator. Ik combineer mijn persoonlijke betrokkenheid en vaardigheden als mediator/coach met een zakelijke aanpak, waarin ik het juridische, financiële en zakelijke deel van de scheiding strak begeleid. Zo begeleid ik mijn cliënten door het hele proces, tot en met de (schriftelijke) procedure bij de rechtbank. Naast mijn praktijk (www.zonmediation.nl) ben ik steeds bezig om te bedenken hoe ik het scheidingsproces voor mijn cliënten en hun kinderen kan verbeteren. Zo is Slimmer Scheiden ontstaan.

Daarnaast heb ik Duurzaam Ouderschap Na Scheiding (DONS) opgezet om de samenwerking tussen advocaten/mediators en kindertherapeuten te bevorderen, zie www.duurzaamouderschap.com.

Gratis webinar

Al je vragen over die eerste moeilijke periode komen aan de orde in het gratis webinar Eerste Hulp Bij Scheiden. Je kunt je daarvoor inschrijven op https://www.slimmerscheiden.nl/webinar/.

Vragen?

Mail of bel me gerust (gratis en vrijblijvend) als je vragen hebt over Slimmer Scheiden, inhoudelijk over je scheiding of als je advies wilt over een goede mediator bij jou in de buurt.

 

Marieke Zon

Advocaat, Scheidingsmediator, Collaborative professional, Coach

zon@zonmediation.nl

0621 808 608
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.