Menu

Succesvol Scheiden Brabant

Succesvol Scheiden Brabant

Waar je nooit aan hebt gedacht is de nieuwe werkelijkheid;  je gaat scheiden..

En nu? En hoe moet het met de kinderen? Zij kiezen hier zelf nooit voor..

Mijn naam is Marloes Andriessen en ik heb mijn eigen praktijk als Kinder- en Jongerentherapeut en Scheidingscoach. Ik begeleid niet alleen kinderen bij echtscheidingsproblematieken maar ook de ouders. Bij alle leeftijden van de kinderen kun je merken dat ze last hebben van de scheiding. Ze gaan een rouwfase in, net als de ouders. Wat het nog zwaarder maakt is, als ouders ook nog ruzie blijven maken en niet tot afspraken kunnen komen. Dit raakt het kind dieper met alle gevolgen van dien.

Hoe kun je nu voorkomen dat het niet escaleert..?

Tijdens het begeleiden van kinderen en jongeren bij scheidingsproblematieken werd het me duidelijk dat de scheiding niet schadelijk is voor het kind, maar het conflict tussen de ouders.

Daarom leg ik de focus meer en meer bij ouders. Er bestaat vaak ten onrechte een negatief beeld over ouders die gaan scheiden. Ze zijn er beslist niet op uit om hun kinderen bewust pijn te doen, maar als je gaat scheiden komen er heel veel emoties vrij en is het moeilijk om het  roer recht te houden.

Maar wat hebben ouders nu nodig om het proces aan te kunnen? Hoe wordt er gezorgd dat er afspraken komen waarmee je het beiden eens bent? Hoe doe je dat?

Ik begeleid ouders die deze vragen stellen.

Met het coachprogramma van Succesvol Scheiden (Brabant), welke zich bewezen heeft in de praktijk, krijgen ouders niet alleen kennis en inzicht, maar ook vaardigheden hoe te communiceren en hoe bepaalde issues aan te pakken, zonder last te hebben van hun a.s. ex-partner.
De omgang met de andere ouder verbetert, zodat je veel meer energie overhoud.
Je weet hoe je het beste kan communiceren, zodat je meer gedaan krijgt en jullie kinderen zonder extra stress kunnen opgroeien.
Je leert hoe je tot een compromis kan komen, zodat jullie niet steeds in een conflict terecht komen,
zodat jij en je kinderen niet in een vechtscheiding terecht komen.

Succesvol Scheiden Brabant

 

 

 

 

Klik hier om meer te lezen over mijn werk als Kinder- en Jongerentherapeut.

Wat levert het je op?

Het is een intensieve training waar je als ouder in korte tijd een enorme stap kunt zetten: Tijdens het coachprogramma krijg je inzicht hoe je kan onderhandelen zodat er meer succes ervaren kan worden in plaats van een vervelende vechtscheiding (met o.a. hoge advocaatkosten).

Je krijgt meer inzicht in de volgende items:
-Inzicht in je emoties en hoe kun je deze (tijdelijk) neutraliseren
-Inzicht in communicatiestijlen om ze daarna beter/anders te hanteren
-Inzicht in conflictmodellen en hoe te hanteren
-Inzicht in wat je kinderen meemaken
-Inzicht in opvoedingsvraagstukken die ontstaan na de scheiding.

 

www.succesvolscheidenbrabant.nl

Succesvol Scheiden Brabant
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Krijg jij al de bibbers bij het idee dat je met de andere ouder moet overleggen hoe de gewijzigde plannen voor de lockdown periode eruit gaan zien? Vind jij het heel ingewikkeld om te communiceren met je ex partner? Renata Vermeulen geeft je in onderstaande vlog tips hoe je makkelijker kan communiceren met je ex. Lees verder > wijzigen de kerstplannen door de lockdown?
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.