Menu

Je ex zwart maken op Facebook: boete betalen

gescheiden en Social Media

Wraak nemen op je ex via Facebook of Twitter: het lucht vast lekker op, maar beide partijen kunnen er nu een stokje voor steken. Het is mogelijk om juridisch te laten vastleggen dat jullie niet online elkaars vuile was buiten hangen na een breuk.

Afspraken maken:boete betalen aan de ex Dat doe je samen, vóór jullie uit elkaar gaan, door een zogenaamde social media-clausule te ondertekenen. Plaatst de één toch naaktfoto’s, haatmail of rotopmerkingen over de ander, dan moet er een vooraf vastgestelde boete betaald worden totdat de laster weer offline is. Als de ex weigert te betalen, kan de ander hem of haar voor de rechter slepen.

Logisch Met zo’n clausule voorkom je volgens het Netwerk Notarissen dat je naaktfoto’s op internet belanden. Aangezien we bijna allemaal social media gebruiken, vinden de notarissen het logisch dat de online reputatie belangrijker wordt in scheidingszaken. Informatie die je over je ex-partner via de sociale media publiceert, kan een enorme impact hebben.

Socialmediaverbod Wraak op een ex kan soms flink uit de hand lopen. Zo was er vorig jaar een man uit Weesp die zijn vroegere vriendin beledigde en haar en haar familie betichtte van seksueel misbruik, kindermishandeling, pedofilie, prostitutie, nazisme én psychische aandoeningen. Ook plaatste hij foto’s van hun kinderen, maakte een rapport van de Kinderbescherming openbaar en noemde de namen van hulpverleners. De rechter legde hem uiteindelijk een socialmediaverbod van een jaar op.

Bron: Lindanieuws.nl, 25 september 2014

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 6 = veertien
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wanneer er iemand vreemdgaat, heeft dat een heel groot effect op je relatie. Er is veel pijn en verdriet bij de verwerking van het vreemdgaan. En gaat je relatie dit overleven? Maar ongeacht of je relatie het overleeft, is het heel belangrijk om samen de pijn en het verdriet onder ogen te zien en aan Lees verder > vreemdgaan wat doet dat met je relatie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.