Menu

Extra inzicht

gescheiden zijn en vragen hebben

gescheiden zijn en vragen hebben

Soms heb je wel eens behoefte aan inzicht vanuit een heel andere bron dan je vrienden, je familie of je collega’s. Vooral als je leven verandert kan dit nuttig zijn. Even horen of je op het goede pad zit of beseffen dat er altijd hulp voor je is. Het is dan een extra leidraad, want jij blijft aan het stuur.

Om deze leidraad goed te kunnen geven, studeer ik aan de Academie voor Mediumschap. Dit is een driejarige opleiding om mediumconsulten en zaaldemonstraties te kunnen geven. Eigenlijk leer je gewoon je intuïtie te gebruiken, iets wat we allemaal hebben. Het is alleen zo dat als het even spannend in je leven is, je sneller in je hoofd schiet, zodat je je eigen intuïtie niet zo goed hoort.

De meeste maandagen geef ik gratis mediumconsulten in mijn healingpraktijk, om goed te kunnen oefenen. Er komen veel mensen op af, die soms een uur of langer moeten rijden. Gewone werkende mensen, die je ook in de supermarkt tegenkomt, ouders en soms begin-twintigers. En het is prachtig om te doen, ieder consult is enorm verschillend en meestal vertrekken mensen blijer dan ze kwamen. Ze kunnen kiezen uit een consult over hunzelf en hun eigen leven, of een consult met overleden dierbaren. Meestal wordt het een mix van deze twee.

Natuurlijk zijn er vooroordelen over mediums, zo werd ik laatst gebeld door iemand die zei ‘ik vind de mediums op tv zo duivels’. Dat kan ik me voorstellen, op tv gaat het meer over spanning en sensatie en vooral over kijkcijfers. Als getraind medium werk je met het leveren van bewijs over overleden dierbaren, dat is al een andere insteek. Het is dus aan mij om een contact met een spirit op te bouwen door informatie te geven die ik niet weet. Sowieso zegt een cliënt alleen ‘ja’ of ‘nee’ op wat ik zeg, anders is het natuurlijk niet zuiver wanneer er wat over een overleden dierbare gezegd wordt.

Dus vertel ik over wat ik voel of zie, over het werk die een overledene had, zijn uitzicht vanuit huis, haar interieur, de manier van overlijden, de (familie) band met degene die komt, of gedeelde herinneringen. En pas wanneer de cliënt precies weet om wie het gaat, zonder twijfel, dan ga ik kijken of de spirit ook een boodschap heeft. Vaak is dit het geval, en het gaat altijd om een ondersteunend liefdevol bericht.

Hierdoor is het gewoon prachtig werk, niet zwaar of verdrietig. Want een dierbare verandert niet zoveel na zijn of haar overlijden. Iemand met humor blijft gewoon van lol houden. Zo zag ik laatst een overleden neef van iemand bij een consult. Ik zag hem zwierig in golf-outfit staan, met een club in de hand en pretlichtjes in de ogen. Ik geef toe dat ik dan wel even twijfel, klopt dit beeld wel? Ik vraag voorzichtig of hij van golfen hield. Ja! En hij maakte vaak grapjes.

Je verwachtingen moet je loslaten, want stereotypen bestaan meestal niet. Oma’s zijn niet altijd grijze dames met een knot in hun haar die in schort vaak in de keuken hebben gestaan. Laatst kwam er een leuke overleden oma langs, die een gedeelde herinnering liet zien: ze was een slanke kortgeknipte dame die schaterlachend buiten in de modder zat, met kleinkinderen om haar heen. Het klopte, de cliënt wist precies waar het over ging. Dat verzin je ook niet, denk ik dan.

Zo kan een mediumconsult niet alleen herkenning geven, maar ook heling omdat er soms excuses worden aangeboden, die nog nodig waren. Of er komt inzicht en acceptatie bij een ouder na de zelfmoord van haar volwassen kind. En alleen al het besef dat ‘ze er nog zijn, ergens’ is al fijn voor mensen.

Laatst kwam er een gescheiden meneer met kinderen. Hij had een prille relatie met een gescheiden dame met kinderen, maar het geheel was nog wat wiebelig. Daar wilde hij informatie over en toen zijn overleden moeder langs kwam, vroeg hij ook wat zij nou van zijn verkering vond. Zijn moeder hield zich ook wat op de vlakte, iemand moet tenslotte altijd zelf zijn keuzes maken. ‘Houd je hoofd er goed bij, jongen’ zei ze wel.

Toen de cliënt weg was, bedacht ik me dat ik zijn moeder nog moest bedanken voor het langskomen. Het voelt altijd of dames en heren even op de thee komen, ze nemen de moeite, daar mogen ze wel voor bedankt worden. Ik schoot in de lach want deze mevrouw antwoordde: ‘Graag gedaan hoor, en ik vind jou ook wel wat voor mijn zoon.’

 

Saskia Chatillon

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


3 + = zeven
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.