Menu

Femke gaat bloggen over haar scheiding

4 reacties
bloggen over scheiding

Beste lezers,

Ik volg al een tijd de website en FB pagina van ‘Nieuwe Stap’ en vond – en vind – hier herkenbare verhalen, informatie en tips van gelijkgestemden. Vrouwen en mannen die gaan scheiden, in een scheiding zitten of de scheiding aan het verwerken zijn.

Fijn om te ervaren dat ik niet alleen sta, omdat ik ervaar dat er best nog wel een ‘taboe’ op scheiden rust, terwijl het zó veel voorkomt en voor mijn gevoel steeds meer. Mensen doen vaak ‘stiekem’ over hun eigen relatieproblemen of scheiding. Of juist bijzonder ‘gemaakt’ positief… Ze willen er weinig (emoties) over kwijt. Je krijgt soms het gevoel dat je er alleen in staat, dat mensen je niet begrijpen. Maar soms als je het erover hebt spreken mensen toch wel veel (h)erkenning en ervaring uit. En gelukkig staan er in de meeste gevallen – bij mij ook – wél genoeg familie en vrienden om je heen om je te helpen, steunen, troosten; er tijdens en na je scheiding voor je zijn!

Ik heb besloten om voor Nieuwe Stap te gaan bloggen omdat ikzelf ook veel haal uit het delen van verhalen, ervaringen en emoties. Ik wil er graag open en eerlijk over zijn wat een scheiding met je doet, of in ieder geval met mij heeft gedaan. Het heeft me ook enorm heeft geholpen mijn emoties en de gebeurtenissen van me af te schrijven. Ik hoop ermee te bereiken dat mensen zich herkennen in mijn verhalen en zich hieraan op kunnen trekken of er iets aan hebben. Ook maak ik met regelmaat gedichten waar ik veel van mijn gevoel in kwijt kan.

Mijn partner en ik, Femke (45),  zijn ongeveer 2,5 jaar geleden uit elkaar gegaan. Niet getrouwd, wel 2 schatten van kinderen, inmiddels 16 en 13.

Ik kijk terug op zeer ‘bewogen’ jaren, op een hele heftige en verdrietige tijd. Het was al heftig vóórdat we uit elkaar gingen. Nu gaat het (veel) beter met mij; met ons. Ik heb een eigen fijne woning met de kinderen; een om-en-om-weekend-regeling omgang met vader (en nieuwe vriendin) voor de kinderen. Langzamerhand vind ik mezelf weer terug. Dat dit niet zonder slag of stoot gaat (en is gegaan) wil ik graag met jullie delen in mijn blogs. Maar ook wil ik de leuke, spannende en mooie kanten van het weer ‘alleen zijn’ met jullie delen.

Ik ben Femke (45), ongeveer 2 ½ jaar geleden zijn mijn partner en ik uit elkaar gegaan. We waren niet getrouwd, maar hebben wel 2 schatten van kinderen, inmiddels 16 en 13. Momenteel alleenwonend met de kinderen in een fijn huisje, een om-en-om-weekend-regeling met vader voor de kinderen. In mijn blogs (en gedichten) schrijf ik over mijn scheiding en het proces van ‘heling’ en de (toch ook wel) leuke kanten aan het weer single zijn. Mijn lijfspreuk: bij jezelf blijven en wees eerlijk en oprecht!

REACTIES

Eline - 23 aug 2018

Dag Femke, welkom! Ik heb hier ook gedurende lange tijd mijn verhaal gedaan. Het lucht op, zet dingen in perspectief. Veel succes en ik lees je graag.

Liriana - 26 aug 2018

Ik ben benieuwd naar je verhaal en ik vindt het heel stoer dat je gaat bloggen. Ik zou het ook willen maar durf de stap niet te nemen omdat ik denk dat al je emoties weer naar boven komen borrelen en ben net weer in een rustig vaarwater beland. Heel veel plezier met het schrijven van de blogs.

Sita - 2 sep 2018

Ik ben in een hele slecht B film terecht gekomen. Man wilde wel en niet scheiden. Hij is in een andere stad gaan wonen, en kreeg het idee om dan in de weekenden wel leuke dingen te doen. Zogenaamd om ons huwelijk te redden, dat ging natuurlijk voor geen meter. Een aantal weken geleden is het geëscaleerd, ineens heb ik een woning, ons koophuis wordt verkocht, echt bizar snel allemaal. Mijn broer is terminaal, dus krijg verlies op verlies te verwerken. Echt ik zit er compleet doorheen, mede omdat mijn ex mij totaal negeert nu.

Profielfoto van Eline Stap

Eline Stap - 3 sep 2018

Sita, wat zwaar voor je. Misschien is het handig om eens een kijkje te nemen op het forum van deze site? Daar kun je je verhaal kwijt en vind je lotgenoten om mee te praten. Een scheiding is al zwaar, en helemaal met nog zo'n verlies erbovenop. Hoe hard ook, je ex hoeft je hierin niet te steunen, jullie zijn tenslotte uit elkaar. Hopelijk heb je een fijne familie en vriendinnen bij wie je terecht kunt. Een scheiding verwerken heeft veel te maken met verwachtingsmanagement. Dat is in het begin heel moeilijk, maar al doende leert men :) Je ervan bewust worden is al stap een. Heel veel sterkte voor jou.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× drie = 9
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.