Menu

Femke voelt zich na eerste date weer vrouw!

eerste date

Bijzonder, spannend, nieuw…

Zo voelde het toen er ineens na een jarenlange relatie, waarin ik me de laatste jaren heel alleen en eenzaam heb gevoeld en na een tijdje alleen, een man in beeld kwam. In MIJN beeld welteverstaan, want ikzelf zag gedurende langere tijd geen mannen staan. Zij mij misschien wel, maar ik was daar totáál niet mee bezig.

Ik was duidelijk, al langere tijd, aan het ‘overleven’. Dus mijn hoofd stond totaal niet naar een andere man. Ondanks dat mijn relatie de laatste jaren verre van rooskleurig was, er ook weinig spannends meer gebeurde tussen de lakens, maar ik eigenlijk wel behoefte had aan aandacht en liefde en het gevoel dat iemand nog om je geeft. Het knaagde natuurlijk aan mij dat ik me geen mooie, begeerlijke vrouw meer voelde en ik heb meermaals het idee gehad dat ik afgewezen werd. Als er niet echt meer sprake is van aandacht, liefde, erkenning, elkaar aanraken, dan doet dat je zelfbeeld niet veel goeds. En helemáál als er dan ook nog sprake is van, naar later bleek, ontrouw. Dat verklaart soms ook de afwijzing en terughoudendheid in je relatie.

Hoe anders voelde het toen ik ‘hem’ ontmoette. Of eigenlijk… ik kende hem al. Eens gesproken op een feest, daarna gedurende langere tijd uit het oog, af en toe eens ‘hoi’ of ‘dag’ maar dat was het dan. Tot op een avond ik hem opnieuw tegenkwam, we met elkaar spraken over onze levens en hij de stoute schoenen aantrok en hij mij zijn 06 nummer gaf met de mededeling: als je een keer iets af wil spreken, dan app je maar.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik nog volop in het rouwproces en de chaos van het uit elkaar gaan, besloot toch de stap te wagen. We spraken af, gingen samen eten, deelden veel met elkaar en uiteindelijk ook het bed.

Niet dat ik dit snel zou doen, na een eerste date, maar het voelde gewoon zó goed, haast vertrouwd, maar ook héél spannend…

Nog nooit heb ik me toen zo ‘vrouw’ gevoeld.  Zo begeerd, zo mooi, zo geliefd,  en oh wat voelde dát goed!

Hoewel de verstandhouding de eerste maanden verre van relaxed waren, hij met zijn sores en ik met de mijne, nog in totale scheidingschaos en enorm met mijzelf in de knoop, vergeet ik nóóit meer dát moment en de fantastische keren daarna, want man oh man, wat heeft mij dát goed gedaan!!

Ik denk ook altijd: ‘ik zal jou nooit vergeten en je zult altijd een plek in mijn hart houden”, want jij hebt mij weer ‘vrouw’ laten voelen, na een voor mij hele heftige tijd! En dat is zoals ik het ervaren heb. Het heeft me zo goed gedaan!

Ik ben Femke (45), ongeveer 2 ½ jaar geleden zijn mijn partner en ik uit elkaar gegaan. We waren niet getrouwd, maar hebben wel 2 schatten van kinderen, inmiddels 16 en 13. Momenteel alleenwonend met de kinderen in een fijn huisje, een om-en-om-weekend-regeling met vader voor de kinderen. In mijn blogs (en gedichten) schrijf ik over mijn scheiding en het proces van ‘heling’ en de (toch ook wel) leuke kanten aan het weer single zijn. Mijn lijfspreuk: bij jezelf blijven en wees eerlijk en oprecht!

 

Vind je deze blog waardevol? Deel hem dan op social media!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


5 − = een
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.