Menu

Ga maar naar je vader, blog van Kim

ga maar bij je vader wonen

En toen kwam er een whatsapp berichtje binnen bij mijn vriend. ‘Ik heb je oudste dochter mijn huis uit gezet, dan weet je dat’…

De volgende dag een appje van stiefzoon, “het regent heel erg mag ik een dagje eerder al bij jullie komen slapen?”

Geen probleem en met een uurtje zat hij aan tafel. Onrustig en druk. Had een belangrijk gesprek gehad met zijn mentor.

Maar even zijn gang laten gaan en toen even later toch iets laten vallen over dat er misschien iets is voorgevallen thuis?

En daar kwam het… een hele waterval van de gebeurtenis van de avond ervoor.

Ga maar naar je vader

Ruzie tussen de oudste zus (ook wel als beste vriendin van moeder benoemd door moeder) en moeder. Zodanig dat de scherven door de woonkamer vlogen, met als resultaat dat zijn zus inderdaad op straat werd gezet. De kleren werden het raam uitgekieperd en er was nog even twijfel of de politie vervolgens ingeschakeld moet worden over waar ze uithangt.
Met de duidelijke boodschap, ga maar naar je vader, hier hoef je niet meer te wonen.

Op school hadden ze het goed opgepakt en had hij ruimte gekregen zijn verhaal te doen en vloeiden naar eigen zeggen de tranen rijkelijk.
Inmiddels had hij via een app contact en was zus terecht, bij tante aangeklopt en opgevangen.

Onder de indruk

De volgende dag kleine zus opgehaald uit school en ook daar kwam er van alles uit in de rit naar huis. Beiden waren er dus behoorlijk van onder de indruk.

Zus was inmiddels wel weer thuis, al was de ruzie nog niet bekoeld. Maar er was een soort wapenstilstand en beiden leefden langs elkaar heen, maar ze sliep weer in haar eigen bed.

Na de laatste ruzie van begin september is de relatie tussen vader en moeder weer wat bekoeld en is er weer verdraagzaamheid. Maar wat moet je in godsnaam met zo’n berichtje als vader?

Je kinderen zijn jarenlang bij je weggehouden. Je kinderen hebben uitvoerig en meerdere malen gehoord hoe een slechte vader je wel niet bent en bent geweest. Zodanig erg dat ze van jongs af aan al niet meer bij je komen, op een verjaardagsvisite bezoekje na.

En nu? Nu het blijkbaar zo erg uit de hand loopt dat dit soort situaties gaan ontstaan ‘mogen’ de kinderen aankloppen bij vader?

Maar ze heeft niet aangeklopt

Ze heeft het niet gedaan, ze heeft het misschien ook niet gedurfd? Ze heeft zelfs ook niets laten weten… Moet je je daar dan als vader ook weer rot over voelen?

Moet je je kind opbellen naar aanleiding van zo’n berichtje? Nadat je eigenlijk al maanden geen échte gesprekken meer hebt met je dochter?
Of moet je het gewoon laten waar het gebleven is, bij moeder en dochter en het ze ook samen weer laten oplossen zonder enkele bemoeienis.

Verwacht moeder een reactie naar aanleiding van dit berichtje? En moet je die dan ook geven?

Het voelt eigenlijk gewoon allemaal oneerlijk en deze situatie weer volstrekt ongemakkelijk. Want als je je ermee gaat bemoeien, maak je het dan niet juist weer erger? Ben je dan niet alleen maar meer de boeman?

Het komt goed

Hij heeft zijn twee kids in zijn armen gerust gesteld, ‘het komt wel weer goed tussen mama en jullie zus’. Zichzelf al deze vragen stellend: zal het inderdaad een op zichzelf staande situatie zijn geweest of beginnen er toch scheurtjes te ontstaan? Komen mijn kinderen vaker in deze situatie te staan? Kan ik er wat aan doen?

Voorlopig zijn eigen advies maar opvolgen, ‘het komt wel weer goed tussen dochter en moeder’. En daarna zien we wel weer.

Deze twee maar even een paar rustige en gezellige dagen bieden.

Ik ben Kim en heb een relatie met een ontzettend lieve man en vader van 4 kinderen (3 meiden en 1 jongen) waarvan er twee parttime bij ons wonen. Ik schrijf over mijn (soms moeilijke) rol als stiefmoeder.

Lees ook de andere blogs van Kim.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× 2 = zes
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Voor nu staat het vaccineren van kinderen met het Coronavaccin nog niet op de planning. Maar wanneer bekend wordt wanneer dat gaat gebeuren, zal dat vast en zeker voor strijd zorgen tussen de ouders. Je kan bij onenigheid tussen de ouders om vervangende toestemming vragen bij de rechter. De rechter zal kijken naar het belang Lees verder > Wordt vaccineren een strijd tussen gescheiden ouders?
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.