Menu

Gaat de partneralimentatie veranderen?

1 reactie
5 jaar partneralimentatie?

5 jaar partneralimentatie?

Vandaag wordt door de VVD, PvdA en D66 gezamenlijk een wetsvoorstel ingediend. In dit wetsvoorstel wordt beschreven dat de partneralimentatie moet worden versoberd. In veel gevallen hoeft straks nog maar 5 jaar partneralimentatie te worden betaald, tegen 12 jaar nu. Voor exen die korter dan 3 jaar getrouwd zijn geweest zal de partneralimentatieregeling helemaal komen te vervallen. In geval van huwelijken langer dan 15 jaar, gaat de partneralimentatie de helft van het aantal huwelijksjaren duren, met een maximum van 10 jaar. Ook als een van de partners beduidend meer voor de kinderen zorgt dan de ander, staat de nieuwe wet een langere partneralimentatie toe. Dit geldt dan tot het jongste kind 12 jaar is geworden. In deze nieuwe regeling worden gescheiden vrouwen gestimuleerd om aan het werk te gaan. Het wordt overigens pas na de verkiezingen duidelijk of er een Kamermeerderheid voor het wetsvoorstel is.

Wat vinden jullie van deze wijziging?

REACTIES

Wijziging partneralimentatie? - Nieuwe Stap - 13 aug 2012

[...] aanvulling op onze blog van 21 juni jl. over het wetsvoorstel dat op 20 juni door de PvdA, VVD en D66 is ingediend met als doel [...]

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


negen × = 27

Vlog

Rijd jij ook nog wel eens langs het huis van je ex? Loslaten van je boosheid na je scheiding is een hele kunst, heeft ook Roos zelf eLees verder > loslaten na je scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.