Menu

Geluksstrategie OJE en OJO

geluksstrategie

geluksstrategie

Onlangs spraken we Marina Schriek, auteur van o.a. Gefeliciteerd met je echtscheiding, lees hier het interview. In dit boek wordt goed uitgelegd hoe relaties in elkaar steken en waar het allemaal op fout kan gaan. Hoewel het boek focust op de relatie met je ex- of huidige partner, wordt goed duidelijk wat je zelf kunt doen om een beter gevoel te krijgen over alle relaties in je leven. In het hoofdstuk OJE/OJO geeft Marina Schriek de twee beste tips die je ooit zult krijgen voor hernieuwd geluk ná je scheiding. OJÉ en OJO zijn afkortingen voor ‘Omarm Je Ex’ en ‘Omarm Je Opvolger’.

OJE en OJO zijn geluksstrategieen die je toe kunt passen wanneer je vast besloten bent om een leuk leven te leiden na je scheiding. Dat willen we toch allemaal?!

GEWOON DOEN

Het werkt als volgt: je neemt het besluit om je de komende periode, zo gelukkig als maar enigszins mogelijk is te voelen. Dat ben je per slot van rekening waard, niet waar? Marina Schriek leert je in haar boek dat negatieve verhalen over je ex of ergernissen in de omgang met je ex, afbreuk doen aan je dagelijkse geluk. Om daar verandering in aan te brengen, verleg je je focus van je ergernissen en de negatieve verhalen naar alles wat je kunt bedenken wat beter voelt dan dat. Vooruitlopend op het boek, lichten we hier alvast een tipje van de sluier op over hoe je dat aan kunt pakken.

OJE

Vanaf het moment dat je je besluit genomen hebt, ga je je ex-partner omarmen (dit hoeft niet letterlijk :-)). Schrijf iedere dag in een schriftje twee pagina’s met positieve aspecten over je ex. Misschien lijkt je dat onmogelijk nu, maar op pure wilskracht kun je ver komen. Je wilt je toch weer goed voelen? Pas de strategie toe en bemerk hoeveel opluchting het geeft. Volgens Marina kun je de strategie zelfs toepassen wanneer je ex de meest vreselijke persoon op de aardbol is.

Om op gang te komen, denk je terug aan die eerste tijd, waarin je als vanzelf focuste op alle leuke aspecten van je ex. Toen zag je de minder mooie kanten ook niet. Nu ga je precies hetzelfde doen. Niet met als doel opnieuw verliefd te worden. Het doel is dat je weer gelukkig wordt. Dat is veel gemakkelijker wanneer je jezelf en je ex ziet als twee mensen die samen een leven op wilden bouwen, maar nu ontdekt hebben dat ze liever alleen of met een ander het geluk zoeken.

Dat klinkt nu heel kort door de bocht, maar wanneer je het hele boek gelezen hebt, begrijp je precies hoe de vork in de steel zit.

Wil je het boek bestellen, dat kan bij succesboeken.nl, door op de afbeelding van het boek te klikken:

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


2 × = zes
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.