Menu

Eline heeft helaas nog steeds erg veel op haar bordje liggen

gescheiden

Bob heeft een zomerbaantje, hij gaat een paar weken in een fabriekshal werken. Ik hou mijn hart vast, het is een half uur fietsen en ook nog in ploegendienst. Een week voordat hij begint, is hij nauwelijks vooruit te branden, niet zijn bed uit te krijgen en gaat hij maar zelden naar buiten. Ik probeer hem aan te sporen, maar volgens hem is het niet nodig. ‘Komt goed hoor mam,’ zegt hij. ‘Ik heb er heel veel zin in’.

De eerste dag moet hij al om 6 uur ’s ochtends aanwezig zijn. Ik sta samen met hem op, wens hem succes. De hele dag komt er weinig uit mijn handen, ik vraag me af hoe en of hij het vol gaat houden. De hele dag fysiek zwaar werk, een uur fietsen bovendien… En dat na twee jaar vrijwel geen enkele inspanning, behalve een half uurtje wandelen met de hond. Ik lummel wat rond op het internet, ga extra lang met Doddie wandelen, maar het helpt niet veel.

Om drie uur hoor ik zijn sleutel in het slot. Drijfnat van de regen, maar met een grote grijns. ‘Het was leuk! Een heel gezellige ploeg, iedereen is superaardig’. Het viel hem mee, de inspanning, zegt hij, maar hij is zichtbaar moe. ‘Er was nog een jongen die vandaag begon, maar die heeft het gelijk al opgegeven. Hij vond het te zwaar’. Hij vertelt over de zware rollen karton die ze in een machine moeten laden, dat het de hele dag lopen en staan is. ‘Maar het is echt heel leuk, ben zo blij dat ik wat te doen heb! En ik verdien vet veel, want ik krijg ook nog ploegentoeslag’. Zijn enthousiasme stelt me gerust, nu maar hopen dat ie het echt nog weken vol gaat houden. Na het avondeten vertrekt hij gelijk naar bed, want de volgende ochtend moet ie weer om 5 uur opstaan.

De dag erna staat hij ook weer op tijd naast zijn bed, pakt zijn spullen springt op de fiets. ‘Tot vanmiddag!’ Een uurtje of twee later is Jens ook vertrokken, en ineens valt het lege huis zwaar op mijn schouders. Geen Bob die ik uit zijn bed moet zien te sjorren, aan moet sporen om te eten, met Doddie naar buiten moet sturen. Ik heb genoeg te doen, maar ik voel me ineens ontzettend leeg en nutteloos. Twee jaar vol zorgen, ze lijken ineens voorbij. Ik zou blij moeten zijn omdat het zo goed met hem gaat, en natuurlijk ben ik dat ook. Maar het voelt heel raar.

Er liggen nog steeds veel zorgen op mijn bord. Frank is gezakt voor zijn examens, en heeft de handdoek in de ring gegooid. Geen havo-diploma voor hem, hij wil liever een baan zoeken. Maar dat wordt lastig, zonder diploma… Mijn werk levert nog steeds veel onzekerheden op, ook al heb ik over een paar weken een sollicitatiegesprek voor een vaste baan. Eerst zien, dan ontspannen.

Toch zie ik wel dat er stap voor stap dingen opgelost raken. Maar op dagen als deze voelt het alsof het nooit ophoudt.

Eline is in 2014 na een relatie van 25 jaar gescheiden. Ze heeft een eigen bedrijfje als tekstschrijver en redacteur. De twee jongste kinderen, Jens (17) en Bob (16), wonen na de scheiding bij haar. De oudste, Frank, (19) woont bij Erik, haar ex. Geen contact met vader geeft haar zoon Bob nu rust. Hoe ingewikkeld is dat? 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 6 = een
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.