Menu

Gescheiden en dan ook nog terug de arbeidsmarkt op

gescheiden en terug de arbeidsmarkt op

Hoe vaak hoor je het niet: iemand heeft zich altijd gericht op het opvoeden van de kinderen of draaiende houden van het huishouden en is bewust niet bezig geweest met het opbouwen van een c.v. Na de scheiding mag diegene zich dan weer “melden” op de arbeidsmarkt, omdat er vaak zelf moet worden gezorgd voor het inkomen. Deze omschakeling kan een ware cultuurshock zijn en het is dan ook logisch dat veel van deze heren en dames niet weten waar en hoe te beginnen.

Begin bij het begin, je bent gescheiden en nu?

Gun jezelf de tijd om na te denken waar je energie van krijgt. Wat vind jij nu echt leuk om te doen en past dat ook nog eens bij je c.v.? Een baan die goed betaalt, maar waarbij je jezelf dagelijks naar je werk moet slepen, gaat natuurlijk niet werken en dat houd je nooit lang vol. Kijk dus niet alleen naar het salaris. Dit is een belangrijk aspect, zeker als je een eigen woning en misschien ook nog kinderen hebt. Om te groeien als mens heb je echter meer nodig dan alleen een mooi salaris. Je wilt jezelf gewaardeerd en uitgedaagd voelen en het liefst ook nog wat leren. Op internet zijn verschillende persoonlijkheids- en beroepentesten te vinden, die je snel en gemakkelijk kunnen helpen bij het vormen van een beeld over wat je zoekt in een baan én waar jouw kwaliteiten liggen die daarbij horen. Bij deze tests worden ook vaak adviezen gegeven over mogelijke banen die goed aansluiten bij je kwaliteiten en wensen. Dit vormt dan al een mooi beginpunt voor je zoektocht naar de ideale baan!

Schakel experts in

Als je eenmaal een beeld hebt van wat je goed kan en waar jouw ideale baan aan moet voldoen, kun je aan de slag met het daadwerkelijk zoeken van die baan. Het inschakelen van een goed uitzendbureau is hierbij een goede optie. Zij zullen in een kennismakingsgesprek jouw wensen en behoeften bespreken en even je c.v. doorlopen en wordt je ingeschreven in hun systeem. Vervolgens zullen ze voor jou op zoek gaan naar die ideale baan en kan er een kennismaking gepland worden als er een match is ontstaan. Je kunt natuurlijk ook zelf op zoek gaan leuke functies op internet, maar dit kost je wat meer moeite en niet iedereen heeft daar zin in of de mogelijkheden toe.

Laat je dus niet ontmoedigen door de eerdergenoemde cultuurshock, maar splits het geheel op in kleine stapjes en stel jezelf hier doelen bij. Zo, maak je het overzichtelijk voor jezelf en blijf je jezelf motiveren om ermee aan te slag te gaan én blijven. De aanhouder wint immers!

 

 

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


2 − twee =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Doet het jou ook zo’n pijn om een compleet gezin samen te zien? Op de een of andere manier ziet een compleet gezin er ook altijd perfect uit. Misschien zit je midden in je scheiding, misschien is je scheiding al jaren afgerond… Het blijft pijn doen dat je gezin niet meer “heel is”. Heb jij Lees verder > mijn gezin is niet meer compleet
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.