Menu

Marieke: Meet the parents, een nieuwe blik op elkaar

gescheiden en opnieuw ouders

Na een onverwachte ontmoeting tussen mijn vriend Eve en mijn jongens tijdens de laatste minuten van 2016 luiden we het nieuwe jaar meteen maar helemaal goed in. Terwijl ik op 2 januari met Mees en Ties geniet van de eerste sneeuw van 2017 krijg ik een berichtje van Eve. Hij heeft zijn dochter Soleil gevraagd of ze het leuk zou vinden om ons te ontmoeten en ze is dolenthousiast. Ze wil NU…. dus hij schrijft “we zijn onderweg”.

En zo ontmoet ik nog geen uur later zijn prachtige lieve dochter, Mees het meisje waar hij al weken over dagdroomt en Ties zijn nieuw speelkameraadje want ze blijken goed te klikken in hun spel. We houden meteen een sneeuwbalgevecht, voetballen in de tuin en drinken warme chocomel. Er worden spelletjes gedaan en met de Playmobil gespeeld. Het klikt, gaat allemaal als vanzelf.

De kinderen ontmoeten elkaar, ik zijn dochter en zij mij…

Maar ook ontmoeten wij elkaar… elkaar als ouder… en dat is leuk, maar ook heel eng.

Omdat we vakantie hebben spreken we die week nogmaals af. Eve moet erg wennen aan de drukte. Want van 1 naar 3 kinderen, waaronder ineens 2 jongens met jongensenergie erbij, is een stuk intensiever. En omdat het allemaal zo nieuw is voor mijn jongens en ze zo enthousiast zijn, zijn ze hyperactief. Ik merk dat ik me er ongemakkelijk bij voel. Dat ik me schaam voor hun gedrag om me daar vervolgens weer voor te schamen. Want het zijn mijn zonen, die hoe dan ook op nummer 1 staan. Het zijn gevoelige lieve jongens die natuurlijk ook vervelend, druk en ongehoorzaam kunnen zijn. Net als elk ander kind. Maar toch, ik hoop dat Eve ze aardig vind en niet irritant druk. Ik hoop dat hij mij een lieve moeder vind, een goede ouder. En ook al weet ik dat dat niet zo is, ik heb het gevoel dat mijn ouderschap onder een vergrootglas ligt. Dat Eve elk foutje ziet. Ik ben bang dat hij mij ineens niet leuk meer vind als ik niet de perfecte ouder blijk te zijn. Belachelijk, I know…maar het zit in mijn hoofd. Ik word er heel onzeker van en het houd me enkele dagen bezig.

In de loop van de weken erna zien we elkaar nog enkele keren, we blijven een keer bij elkaar logeren, gaan samen zwemmen, de kinderen spelen met elkaar, we kijken samen tv, eten samen, samen wakker worden. Allemaal gewone gezinnen dingen. De sfeer wordt steeds gewoner, de kinderen steeds meer gewend aan ons en aan elkaar, steeds minder hyper, steeds meer zichzelf. De storm gaat liggen…

Eve en ik praten met elkaar over opvoeding, laten elkaar dingen inzien, we leren van elkaar. Het is fijn. Mijn angst voor oordeel is weg. Eve voelt als een vriend, míjn vriend, die naast me staat, die met me mee denkt, me de spiegel voor houdt, me tips geeft en me complimenteert. De angst dat onze liefde zomaar gaat lijden onder een opvoedfout is verdwenen. Ik geniet van de gesprekjes met hem over onze kinderen.

Over Mees…

Over Ties…

…. en over dat kleine prinsesje dat mijn leventje binnen is gehuppeld…. Soleil!

 

Ik ben Marieke, 40 jaar, moeder van Mees van 8 en Ties van 5,5 jaar oud. Ik ben gescheiden sinds begin 2015. De scheiding was een van de beste keuzes van mijn leven. Ik sta sinds die tijd weer in mijn kracht, voel me sterker en vrouwelijker dan ooit. Met mijn ex en zijn nieuwe vriendin heb ik gelukkig goed contact. Sinds een aantal maanden is er een geweldig leuke en lieve man in mijn leven, Eve. Samen met mijn jongens, Eve en zijn dochter Soleil ervaar ik nieuwe dingen, nieuwe liefde en twee gezinnetjes die beetje bij beetje meer bij elkaar gaan horen…

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zes × 8 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Vind jij het ook zo moeilijk om te communiceren met de andere ouder? Wanneer je co-ouderschap hebt afgesproken na de scheiding, is het belangrijk dat je veel met elkaar commi=uniceert. je moet afspraken maken over de kinderen en gezamenlijk de oudergesprekken op school voeren. Wat doe je als je daar moeite mee hebt? Wanneer je Lees verder > parallel ouderschap
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.