Menu

Gescheiden ouders en jongeren (12-18 jaar) gezocht voor onderzoek Waar hoor ik thuis?

gescheiden ouders

De Universiteit Utrecht is bezig met een onderzoek genaamd Waar hoor ik thuis?  waarvoor ze op zoek zijn naar ouders en jongeren uit gescheiden gezinnen.

Wat wordt onderzocht?

Omdat er in Nederland veel kinderen zijn die de scheiding van hun ouders meemaken (wel 70.000 per jaar), willen onderzoekers beter begrijpen hoe jongeren zich voelen na de scheiding van hun ouders, waar ze zich thuis voelen en met wie ze kunnen praten. Zo kunnen ze meer te weten komen over hoe ouders en jongeren geholpen kunnen worden na scheiding.

Wat betekent meedoen?

Verspreid over 3 jaar, vragen we jongeren en hun ouder(s) om tijdens 3 meetrondes online vragenlijsten in te vullen. Op de website www.uu.nl/waarhoorikthuis kun je hier meer over lezen.

Als dank voor deelname krijgen jongeren en ouders na elk van de drie meetrondes ieder een cadeaubon van €10,-.

Meer weten of meedoen?

Wil je zelf meedoen of ken je misschien gezinnen die binnen de doelgroep passen? Ga naar de website www.uu.nl/waarhoorikthuis of mail naar waarhoorikthuis@uu.nl.

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


acht × = 32
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.