Menu

Gescheiden winnares van consult “je wordt weer gelukkig”

consult Eveline Jurry

consult Eveline Jurry

Op gesprek Daar sta ik dan, als net gescheiden vrouw. Ex-man is een half jaar geleden definitief vertrokken, de meeste afspraken staan nu op papier. Toch kan ik de woorden ‘ik ben gescheiden’ nauwelijks over mijn lippen krijgen. Een goed gesprek kan geen kwaad. Eveline Jurry, auteur van het boek ‘Je wordt weer gelukkig’ is voor een ochtend mijn coach. Dit consult is gewonnen via nieuwestap.nl

Je wordt weer gelukkig, dat houdt iedereen mij voor en ik wil het graag geloven. Toen ik de afspraak maakte, vroeg Eveline me in de tussenliggende weken alert te zijn op ontwikkelingen. Nou waren dat net de weken waarin ex-man en ik het echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan moesten vaststellen. En dat riep de nodige emoties op. Dus ja, er gebeurde genoeg.

Blijf in je eigen vakje Eveline had mij haar boek gestuurd en een paar hoofdstukken aangeraden ter voorbereiding. Oei, wat zijn sommige punten die zij aanstipt pijnlijk herkenbaar. Bijvoorbeeld ‘waar je geen invloed meer op hebt: de houding, de gedachten, de emoties van je ex’. Ja, ja, en daar hebben we nou net mijn valkuil. Ik bijt me vast in iets en kan het niet meer loslaten. Zelfs als ik weet dat het trekken is aan een dood paard.

Eveline tekent twee vakjes: zijn leven en mijn leven. Het zijn twee losse vakjes. Vanuit beide vakjes gaan pijlen, iedere vakje gaat een eigen richting op. Ik ga dus mijn kant op. Dat wil ik ook en dat doe ik ook. Maar oh, wat is het moeilijk om niet steeds naar dat andere vakje te kijken en iets te vinden van dat vakje.

Wat wil ik? We doen een korte oefening. In anderhalve minuut vertel ik wat ik wil in mijn leven. Rust in mezelf, een veilige basis voor mijn kinderen, een cursus mindfulness, een moestuin. En ja, schoorvoetend geef ik toe dat ik uiteindelijk ook wel graag een man wil, eentje die commitment durft te geven.

Kan een scheiding je iets opleveren, ook als je die scheiding zelf niet wilde? Jazeker. Daar kwam ik al vrij snel achter. De pleaser in mij had iets te veel aan de kant geschoven. Hoe bevrijdend is het dan, als er opeens weer ruimte is voor ideeën, inzichten, vriendschappen die ik eerder liet ondersneeuwen omdat die niet binnen onze relatie leken te passen.

De kinderen … En dan de vraag: hoe ga je samen verder als ouders? Ik wil niet dat mijn kinderen in het welbekende loyaliteitsconflict belanden. Daarvan heb ik genoeg gezien bij de kinderen uit ex-mans eerste huwelijk. Maar ja, hij is wel een egoïstische, slappe lul, of niet soms …. Eveline vraagt me of hij zijn kinderen iets te geven heeft. Ja, natuurlijk. Want ik weet ook wel dat hij van ze houdt. Die liefde, de dingen die hij met ze onderneemt, die gun ik mijn kinderen. En deze gedachte stemt mij weer wat milder.

Koop bij bol.com

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


drie + = 5
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.